příští závody

media foto

tv program

RSS 2.0

mapa webu



p r e s s :    www.deniksport.cz    www.motormix.cz    www.idnes.cz    www.sport.cz
www.fiaetcc.com    www.fiawtcc.com    www.wtcc-fanklub.cz    www.brdcstars.com    www.cp.octaviacup.cz
www.autodrom-most.cz    www.autoklub.cz    www.bmw1challenge.com    www.hradeckralove.org    www.vekraracingteam.cz
... english version ... russian version www.internetexpres.cz www.eurotel.cz

Dolák dovezl z Barcelony první body

Michal Dolák s tahačem MAN TG 410 A na startovním roštu na okruhu Catalunya - 5. 4. 2007, Barcelóna -

Michal Dolák z CarDo Racing Teamu se během prvního dubnového víkendu zúčastnil ve španělské Barcelóně svých premiérových závodů tahačů, ve kterých poprvé bojoval o body ve FIA European Truck Racing Cupu.

Hned v sobotním kvalifikačním závodě to zkoušel mezi první osmičkou jezdců, ale pak po drobné kolizi skončil na jedenáctém místě. V následném pohárovém závodě zaútočil na bodované příčky a to se mu podařilo, když v cíli skočil na 10. místě.

Průběh nedělních závodů byl obdobný - kvalifikace, kolize a nakonec 12. místo. V pohárovém závodě si ale opět s chutí zazávodil a z dvanácté startovní pozice se probil na 10. místo v cíli a tak opět bodoval, když za sebou nechal Francouze Lacheze i známého Portugalce Eduarda Rodrigueze.

"V prvních závodech jsme měli bohužel technické problémy s diferenciálem, které měly za následek to, že se truck hlavně v zatáčkách choval jinak, než bychom si představovali. Závadu jsme se snažili opravit už v průběhu závodů v Barceloně. Myslím, že dvojnásobné desáté místo mezi 24 jezdci z celé Evropy je při premiéře mladého jezdce jednoznačným úspěchem a poskytuje velmi nadějné vyhlídky i do příštích závodů.", řekl po návratu do České republiky technický manažer týmu Roman Seidl.
Michal Dolák před svým truckem MAN TG 410 A v paddocku na okruhu v Barcelóně Příprava trucku v boxech stáje C.D.R.T. V pitlane na okruhu Catalunya Michal Dolák před startem závodu ve španělské Barcelóně