příští závody

media foto

tv program

RSS 2.0

mapa webu



p r e s s :    www.deniksport.cz    www.motormix.cz    www.idnes.cz    www.sport.cz
www.fiaetcc.com    www.fiawtcc.com    www.wtcc-fanklub.cz    www.brdcstars.com    www.cp.octaviacup.cz
www.autodrom-most.cz    www.autoklub.cz    www.bmw1challenge.com    www.hradeckralove.org    www.vekraracingteam.cz
... english version ... russian version www.internetexpres.cz www.eurotel.cz

Čeští jezdci na závodech motokár EASY KART INTERNATIONAL

Jiří Forman na okruhu v italské Pompose - 25. 3. 2007, Pomposa, Itálie -

Jiří Forman se v letošním seriálu z časových důvodů nezúčastní všech závodů, přesto se objeví ve třech či čtyřech závodech tohoto seriálu. Kolotoč závodů se roztočil v letošním roce poprvé na okruhu v Pompose. Forman v tomto seriálu startuje za italskou stáj EmiliaKart.

Závody se jely na vodě za silného deště, na startu byly více než čtyři desítky jezdců z pěti zemí. Na startovním roštu se dále objevil také Radim Maxa, který startuje za tým ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT. Oba naši jezdci se zpočátku lehce kvalifikovali až do finále "A", Maxa jako 5. a Forman pak z 10. pozice. Do závodu bohužel Jirka Forman odstartoval daleko za ostatními, protože mu nenaskočil motor. Radim Maxa odstartoval dobře a celý závod se držel mezi nejlepšími a v cíli nakonec skončil na 5. místě. Jirka Forman po nevydařeném startu velice rychle dotáhl asi stometrovou ztrátu a během 3 kol předjel deset jezdců a poskočil na 10. místo. Stabilně jezdil nejrychlejší kola a bylo jen otázkou času, kdy se objeví na špici pole. Svůj díl smůly si však měl ještě vybrat. V 5. kole mu upadl výfuk a musel tak závod předčasně skončit... Formanova jízda však měla veliký ohlas u všech přítomných.

Italského podniku se také zúčastnil další český jezdec startující za stáj ČSMS Sébastien Kalvach. Ten využil závodů k tréninku na blížící se závody Mistrovství ČR. Najel desítky kol a velice rychle se zlepšoval.
Pomposa, 25.3.2007 Pomposa, 25.3.2007 Pomposa, 25.3.2007 Pomposa, 25.3.2007