Jiří Forman pokračoval úspěšně v SUPER 1 na anglickém P.F. International

Seriál SUPER 1 – ilustrační foto
- 18. 5. 2008, Brandon, Velká Británie -

Minulý víkend se za účasti jediného českého zástupce Jiřího Formana konaly nedaleko anglického Brandonu na okruhu P.F. International druhé závody prestižního britského mistrovství SUPER 1. Jirka Forman jede toto mistrovství na české technice MS Kart a opět byl úspěšný, stejně jako tomu bylo v prvním závodě tohoto seriálu!

"V pátečních volných jízdách se mi vedlo velice dobře, pohyboval jsem se stále mezi prvními 10 jezdci. V sobotu už se jel měřený trénink, ale nakonec jsem skončil až na 33. místě z důvodu špatné gumy - její obvod po zahřátí byl o více než 2 cm delší než u ostatních pneu", vysvětlil průběh měřeného tréninku sám jezdec. Tato nepříjemnost vyústila v protest, který byl uznán. "Problémy s vadnými gumami mě zdravě nabudily a druhý den jsem v rozjížďkách měl o důvod víc dokázat, že já i technika z MS Kart máme na umístění mezi nejlepšími", dodal ještě k záležitosti vadných pneu jezdec.

V první rozjížďce poskočil Jirka ze 17. místa na startu na 11. a ve druhé jízdě na 14. místo, což znamenalo přímý postup a 20. místo na startu finálového bloku. "Před první finálovou jízdou ale nastal problém s přehozením harmonogramu, o kterém jsme nevěděli, což znamenalo pozdní příchod a bohužel následný start z posledního 36. místa", konstatoval Josef Bodurek, Jirkův trenér a mechanik. I přes tyto problémy Jirka po fantastické stíhací jízdě dokázal skončit na 16. místě první finálové jízdy!!!

Ze stejného místa tedy odstartoval do druhé finálové jízdy, ve které - po těžkých bojích s Angličanem Meckenzim Taylorem - skončil na výborném 11. místě. Cenný je i skalp mnoha dalších anglických reprezentantů jedoucích v sérii WSK, včetně již zmíněného Taylora, který dokonce jeden závod WSK vyhrál.

Tento výsledek Jirku vynesl na průběžné 12. místo v šampionátu SUPER 1, což je zatím nejlepší umístění cizince v tomto šampionátu. Navíc ztráta na první desítku jezdců je nyní minimální. Jirkovi proto za vystoupení v Anglii patří uznání, stejně tak i mechanikům Josefu Bodurkovi a Pavlovi Tučkovi a v neposlední řadě technice od firmy MS Kart.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu