Mladý Forman útočí na čelní pozice v anglickém MSA SUPER 1 Championship

Jiří Forman, Rowrah
- 15. 6. 2008, Rowrah, Velká Británie -

O uplynulém víkendu se konal 3. závod anglického mistrovství MSA SUPER 1 CHAMPIONSHIP. Na trati ve skotském Rowrahu panovalo slunečné počasí a tak Jirka Forman, český zástupce v tomto prestižním seriálu, mohl více uplatnit své zkušenosti z kontinentu. V předchozích dvou podnicích totiž bylo typicky anglické počasí, tedy mokro a déšť. Volné tréninky v pátek a sobotu naznačovaly, že Jirka by mohl v tomto závodě udělat velmi slušný výsledek. V sobotu v podvečer, kdy se jel měřený trénink, bylo ale vše jinak… "Do měřeného tréninku jsme nasadili druhý motor a těžší převod a tato kombinace bohužel nefungovala tak, jak jsme očekával," vysvětlil mechanik Josef Bodurek. Jirka se skutečně trápil a výsledkem bylo až 41. místo.

Do rozjížděk tak druhý den nastupoval až ze zadních pozic. Dlouho do noci proto mechanici pracovali na motokáře, vyměnil se motor, karburátor, převody a upravilo nastavení podvozku. Jak probíhal finálový den, popisuje už jezdec sám: "Technika fungovala tentokráte na 100% a tak jsem v první rozjížďce skončil z 24. místa na startu 11. a ve druhé po těžkých bojích 10., což znamenalo pohodový postup do finále. V prvním finále jsem skončil 12. a navíc jsem zajel druhý nejlepší čas ze všech finalistů. Druhá finálová jízda se mi již tak nepovedla, ve druhém kole jsem měl nehodu, po stíhací jízdě jsem na lepší než 21. místo nestihl dosáhnout."

I přes ne zcela povedenou druhou finálovou jízdu se Jirkovi v anglickém mistrovství daří a v průběžném pořadí se pohybuje v první desítce s reálnou nadějí atakovat ty nejčelnější pozice! Jak se mu to bude dařit uvidíme až za dva měsíce po přestávce vyplněné kvalifikací na Mistrovství Evropy, kdy anglický šampionát pokračuje opět ve Skotsku, tentokráte v Larhallu.

Jiří Forman, Rowrah Jiří Forman, Rowrah Jiří Forman, Rowrah Jiří Forman, Rowrah

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu