Druhé místo pro Matějovského

Andrea Larini, Michal Matějovský a Fredy Barth - první tři jezdci nedělního závodu SEAT León Eurocup
- 31. 5. 2009, Valencie, Španělsko -

Vynikající závod vybojoval v neděli ve Valencii Michal Matějovský. Po startu z druhé řady se postupně probojoval na 2. místo, které udržel až do cíle třináctikolového nedělního závodu. Jezdci týmu SUNRED-BRT tak jen o kousek utekla možnost startu v příštím závodě FIA WTCC v Brně s vozem SEAT ve specifikaci pro MS cestovních automobilů. Po součtu bodů z obou víkendových závodů totiž skončili ve Valenci hned tři nejlepší jezdci se stejným počtem bodů. Michal Matějovský, Ital Andrea Larini a Holanďan Tim Coronel vedou v celkovou klasifikaci jezdců se shodným počtem 11 dosažených bodů a pořadí se tak určovalo podle dosažených časů ze sobotní kvalifikace. Hlavní cenu, start v MS cestovních vozů /FIA WTCC/ v Brně, tak před Michalem Matějovským a Italem Larinim dostal Tim Coronel, který měl v kvalifikaci z této trojice jezdců nejrychlejší čas.

Michal Matějovský tak bude v Brně startovat v seriálu SEAT León Eurocup ve dnech 20. - 21. 6. 2009, který se v České republice jede vůbec poprvé a před domácími diváky jistě svede mimořádné boje o postup mezi nejlepší okruhové jezdce světa. Pokud se mu podaří zvítězit, můžeme jej vidět v dalším závodě MS cestovních automobilů, které se koná za měsíc v portugalském Portu.

S jezdcem Michalem Matějovským se také můžete setkat na blížící se motoristické výstavě AUTOSALON BRNO 2009 a to v neděli 7. 6. 2009, kdy bude hostem na stánku společnosti SEAT Česká republika.

Na startovním roštu 2. závodu Na startovním roštu 2. závodu Na startovním roštu 2. závodu Na startovním roštu 2. závodu Po startu nedělního závodu Boje o druhé místo s Maďarem Micheliszem Na trati nedělního závodu Michal Matějovský sklízí ovace za 2. místo v nedělním závodě Michal Matějovský těsně po skončení závodu Šampaňské pro členy vítězných týmů Šampaňské na stupních vítězů Radost na stupních vítězů Po závodě u týmového zázemí spolu s otcem Stanislavem Matějovským Po závodě u týmového zázemí spolu s mechaniky a inženýry týmu SUNRE-BRT Po závodě u týmového zázemí Po závodě u týmového zázemí

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu