Duo automobilových závodníků u hejtmana

Hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc spolu s jezdci Michalem Matějovským a Josefem Králem
- 5. 5. 2009, Hradec Králové -

Královéhradečtí automobiloví závodníci Michal Matějovský a Josef Král navštívili sídlo Krajského úřadu, kde je přijal hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.

Talentovaní závodníci v neformální besedě sdělili své plány a cíle pro nadcházející motoristickou sezonu, v níž se představí v barvách Bohemia Racing Teamu. Třiadvacetiletý Michal Matějovský stejně jako loni absolvuje s česko-španělským týmem SUNRED-BRT šestidílný SEAT Leon Eurocup. O pět roků mladší Josef Král se zúčastní s italskou stájí JD Motosport osmidílného seriálu International Formula Master. Jde o ojedinělý případ, kdy dva piloti z jednoho města změří síly se světovou elitou ve vrcholných sériích. Hejtman popřál oběma jezdcům hodně úspěchů a vyslovil přesvědčení, že oba závodníci budou zdárně reprezentovat a propagovat jak město, tak kraj. O umění mladých jezdců se bude moci Lubomír Franc přesvědčit na vlastní oči v červnu na brněnském Masarykově okruhu, kde se Michal Matějovský a Josef Král představí v rámci závodů mistrovství světa cestovních vozů.

Společné foto s jezdci Hejtman Franc při rozhovoru s jezdcem Josefem Králem Michal Matějovský informuje hejtmana France o závodní technice Hejman převzal od jezdců upomínkové obrazy s jejich závodní technikou

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu