Matějovský s Hybáčkem přivezli zlato

Michal Matějovský spolu s Vlado Hybáčkem zvítězili ve vytrvalostním závodě divize 4 v Mostě v kategorii do 2000 ccm
- 07. 08. 2010, Most -

Po zhruba dvouměsíční přestávce se závody MMČR konaly ve dnech 6. - 7. 8. na okruhu v Mostě. Závodní víkend začal pro královéhradeckého jezdce Michala Matějovského a slovenského jezdce Vlada Hybáčka, kteří startují na voze SEAT TDI ve třídě D4 do 2000 ccm, skvěle - prvním místem v kvalifikaci.

Závod, který se jel za hustého deště v sobotu odpoledne, rozjížděl Vlado a začátek závodu se nevyvíjel moc dobře. Po pár kolech musel Vlado zajet boxu, zamlžila se mu všechna okna. Po drobné úpravě, se ztrátou několika pozic ale pokračoval dál. "Takhle komplikovanou tříhodinovku snad nikdo nepamatuje. Shodli se na tom nejen její účastníci, ale i sportovní komisaři a motorističtí novináři. Závod byl odstartován za hustého deště a v rámci zajištění bezpečnosti vodil startovní pole Safety Car. Pak sice zajel do boxů, jenomže po zhruba dvaceti kolech rozhodlo vedení závodu o přerušení bitvy. V tomhle stadiu nešlo o nic jiného, než o zachování zdraví a životů závodníků,"konstatoval po závodě jeho ředitel Michal Marek. Vozy se tedy seřadily na startovním roštu a čekalo se na definitivní verdikt. Stále pršelo, ale od západu se už oblačnost trhala. "Bylo to velké dilema. Sám jsem si trať projel a viděl jsem, že na některých místech stála voda. Zdálo se, že budeme muset celý závod zrušit. Obešel jsem si tedy několik zkušených pilotů a ptal se na jejich názor. Vesměs řekli, že jde sice o jízdu na hraně, ale jet se dá. Déšť pak řídnul a po hodinové přestávce jsme závod znovu rozjeli," dokončil líčení sobotních dramatických rozhodnutí ředitel závodu.

Michal Matějovský přebíral vůz na 4. místě a postupně stahoval ztrátu a přivezl vůz do cíle na 1. místě ve třídě a 9. v absolutním pořadí! "Byl to napínavý závod. Jsem rád, že jsem si mohl zazávodit na vodě a beru to jako perfektní přípravu na další závod seriálu SEAT Leon Eurocup, který se začátkem září pojede v německém Oscherslebenu. V celkovém pořadí se nyní dělíme o první místo s další posádkou. Rád bych také poděkoval Vladovi a celému týmu SEAT Sport Slovakia za skvělou práci." řekl po závodě Michal.

Michal Matějovský a Vlado Hybáček po sobotním vytrvalostním závodě Na trati sobotního závodu Tým SEAT Sport Slovakia po úspěšném sobotním závodě Tým SEAT Sport Slovakia po úspěšném sobotním závodě

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto