Přes skvělé výkony chybí pověstný kousíček štěstí

Jiří Forman a Alice Jílková (ilustrační foto)
- 29. 08. 2010, Alcaniz -

Poslední víkend v srpnu pokračovalo Mistrovství světa jezdců do 18-ti let ve španělském motoristickém ráji Alcaniz. Českou republiku reprezentoval Jirka Forman a měli jsme též zastoupení v závodě jezdců do 15-ti let Academy Trophy, kde bojovala Gábina Jílková.

Jirka navázal na skvělé výkony z prvního závodu v německém Wackersdorfu a již od počátku byl v popředí startovního pole cca 60 jezdců z více než 15 zemí. V měřeném tréninku skončil na 16. místě, což bylo výtečné umístění, protože opět nastaly problémy s vylosovaným motorem, tentokráte technické a těsně před měřeným tréninkem Jirka dostal motor jiný!

Během kvalifikačních jízd Jirka jezdil sebevědomě a bez chyb dojížděl postupně na 6., 8., 5., a 8. místě, což v součtu znamenalo jistý postup mezi nejlepších 34 jezdců na nadějném 13. místě. První semifinále pak bravurně zvládl a vybojoval 8. pozici. Osudným se mu ale stalo druhé semifinále, kde jezdci startují v opačném pořadí. Před Jirkou se po startu vytvořila kolize pomalejších jezdců a Jirka se tak dostal po startu daleko za čelo závodu. Přes bojovný výkon to ale stačilo jen na 23. místo. Do finále tak Jirka startoval až jako 17. a přes velice vydařený start měl v polovině prvního kola smůlu, když ho z průběžně 10. místa naboural jezdec, který po kolizi s dalším jezdcem při nekontrovatelném letu bohužel zasáhl i našeho závodníka. A bylo opět po nadějích, celkově na Jirku zbylo jen 23. místo.

V závodě Academy Trophy pak Gábina bojovala především s technikou, kdy vylosovaná kára nejela tak jak by měla a technici firmy Parollin byli v jejím boxu častými hosty. Přes tyto potíže i handycap s ne zcela doléčenou zlomeninou ruky dojela Gábina nakonec - stejně jako Jirka v U18 - na 23. místě.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto