Matějovský s Hybáčkem k titulu zase o krok blíž

Matějovský s Hybáčkem vyhráli vytvalostní závod Divize 4, kategorie do 2000 cccm,na víkendové Podzimní ceně Masarykova okruhu
- 25. 09. 2010, Brno -

Přímo z ruzyňského letiště do Brna zamířil, po návratu z finále Světového šampionátu F1 na školách v dalekém Singapuru, Michal Matějovský. V Brně se totiž v pátek 23. 9. uskutečnil měřený trénink Podzimní ceny Masarykova okruhu, pořádaný v rámci dalších závodů Mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích. Na Michalovi nezanechal mnohahodinový let žádné stopy a jezdci týmu SEAT Sport Slovakia Matějovský-Hybáček dosáhli s vozem SEAT Leon v měřeném tréninku vynikajícího výsledku, když skončili na druhém místě za posádkou Pláteník-Kouřil. Také sobotní start do vytrvalostního závodu se obešel bez problémů. S vozem startoval Vlado Hybáček. Po začátku tříhodinového závodu udržoval Vlado druhou pozici, s mírnou ztrátou na vůz v té chvíli vedoucí dvojice, Pláteník-Kouřil. Přibližně po hodině vyjel na trať Safety Car a auta se znova dostala do blízkého kontaktu. Po necelé hodině Vlada Hybáčka vystřídal Michal Matějovský, který pokračoval z průběžné druhé pozice a pomalu dotahoval vedoucího jezdce. Ale asi hodinu před koncem závodu začalo poprchávat a počáteční mrholení se postupně měnilo v drobný, ale vytrvalý déšť. "Přesto se mi zdálo, že to nebylo na mokré gumy a tak jsem si řekl, že nebudu ještě zajíždět do boxu, protože i auto a gumy byly v suprové kondici a mě se zdálo, že na vlhké vozovce vůbec problémy nejsou. Pokračoval jsem tedy dál bez výměny obutí a určitě se to vyplatilo. Byl jsem hodně rychlý, dotáhl jsem se na posádku Pláteník-Kouřil a nakonec se dostal i na první místo." spokojeně hodnotil v cíli závěr brněnského závodu Michal Matějovský, který tak spolu s Vlado Hybáčkem vystoupal v sobotu večer v Brně na nejvyšší ze stupňů vítězů a oba se posunuli o krůček dál k získání titulu mistrů ve své třídě.

O tom, jak vše nakonec dopadne, rozhodne však až poslední ze závodů letošního ročníku Mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích - Epilog, který se pojede v sobotu 23. 10. 2010, opět na brněnském Masarykově okruhu,kde naší dvojici doplní po třech hodinách závodu motocyklový závodník Karel Abraham a Patrik Nemec, úspěšný jezdec letošního Česká Pojišťovna Octavia Cupu.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto