Matějovského a Veigu zbrzdil v Barceloně defekt pneu

Michal Matějovský, vytrvalostní závod COPA ESPANA RESISTENCIA na okruhu Catalunya v Braceloně
- 13. 11. 2010, Barcelona -

Více než šest desítek týmů a téměř stovka jezdců (!) se zúčastnily závěrečného závodu seriálu vytrvalostních závodů ve Španělsku, Copa Espaňa Resistencia, který se konal v sobotu 13. 11. 2010 na známém okruhu Catalunya v Barceloně. S vozem SEAT Leon v tomto závodě startoval také Michal Matějovský, kterého střídal v dvouhodinovém vytrvalostním závodě jeho španělský kolega, jezdec Barja Veiga.

V silné konkurenci si oba jezdci vyjeli v sobotním měřeném tréninku dobrý časový handicap i výborné 4. místo na startovním roštu sobotního závodu. Jako první na trať závodu vyjel v sobotu krátce po třinácté hodině Michal Matějovský. Asi po půl hodině jízdy jej střídal Barja Veiga, když zhruba po dalších třiceti minutách závodu došlo k defektu levé zadní pneu. V té době byl týmový SEAT Leon na třetím místě v celkovém pořadí… Následovala tedy výměna pneu v boxech a díky nezaviněné časové ztrátě, klesl tým na místo osmé mezi vozy kat. D4 a celkově skončil na místě patnáctém. Michal Matějovský byl po skončení závodů trochu smutný, ale v zásadě spokojen: "Závod jsme měli dobře rozjetý a tak mne mrzí, že jsme si museli vybrat smůlu v podobě defektu pneumatiky. V závěru závodu jsem měl možnost opět střídat a byl to tak pro mne vynikající trénink na blížící se závody 24H Dubai. Navzdory defektu pneu nebylo konečné umístění ze 47 klasifikovaných posádek vůbec špatné". .Vice na www.circuitcat.com/races.

COPA ESPANA RESISTENCIA, Barcelona COPA ESPANA RESISTENCIA, Barcelona COPA ESPANA RESISTENCIA, Barcelona COPA ESPANA RESISTENCIA, Barcelona Michal Matějovský a Barja Veiga, COPA ESPANA RESISTENCIA, Barcelona COPA ESPANA RESISTENCIA, Barcelona COPA ESPANA RESISTENCIA, Barcelona Defekt pneu, COPA ESPANA RESISTENCIA, Barcelona

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto