Na Rotax Winter Cup 2012 se začalo závodit

Jiří Forman na okruhu ve španělském Campillios během sobotních rozjíždek
- 12. 2. 2012, Campillios, Španělsko -

Na Rotax Winter Cup se konečně závodilo. V nejsledovanější kategorii Senior Max, kde startují i tři čeští piloti na technice MS Kart, se v každé ze tří kvalifikačních rozjížděk postavilo na start 35 jezdců ze 13 zemí Evropy i zámoří. Vedle kategorie Senior Max se bojovalo i v kategoriích Junior a DD2, ve kterých však Česká republika zastoupení nemá.

První rozjížďka kategorie Senior Max přinesla smůlu Jirkovi Formanovi, který měl nehodu hned v první zatáčce po startu a skončil v kačírku. Na trať se dokázal vrátit až jako poslední s velikou ztrátou. Během stíhací jízdy dojel ještě některé pomalejší soupeře, ale na lepší než 29. místo to nestačilo. Ve druhé jízdě zajel Jirka velmi dobře a hlavně rychle - jeho čas na jedno kolo byl dokonce lepší než první dva jezdci v cíli této druhé rozjížďky. Poslední dnešní kvalifikační rozjížďku ale Jirka bohužel nezvládl a dojel s obtížemi až na 16. pozici. Zítra se tak postaví na start semifinále až do 8. řady spolu s horkým favoritem Edwardem Brandem, který včera skončil druhý v kvalifikaci a dnes se mu také moc nedařilo.

Naopak Petr Běžel odstartoval do první rozjížďky velice dobře a cílem projel jako patnáctý. Ve druhé se ale potýkal s technickými problémy a dojel až na 24. místě. Třetí závod pak dokončil na 19. pozici. Tyto výsledky mu určily 10. řadu pro start zítřejšího semifinále. Mírovi Kovářovi se nedařilo a zaplatil nováčkovskou daň ze svého prvního velkého mezinárodního závodu. Dojížděl na konci třetí desítky a zítra ho uvidíme startovat až ze 17. řady.

Kvalifikační rozjížďky zcela suveréně ovládl anglický jezdec Harrison Scott, který třikrát zvítězil, následován svými krajany Eastwoodem, Babingtonem a Kingem. Angličané tak obsadí první dvě řady na startu zítřejšího semifinále.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto