Prestižní série Rotax Eurochallenge 2012 začíná

Jirka Formam během závodu
- 29. 3. 2012, Geng, Belgie -

Včera oficiálně začal další ročník prestižní série Rorax Eurochallenge 2012 a na start přilákal takřka 200 polotů z bezmála 30 zemí. Nejpočetnější je kategorie Rotax Max Seniors s 90-ti přihlášenými, následuje Rotax Max Juniors, kde má startovat 67 pilotů a v kategorii Rotax Max DD2 by mělo na staru stát 36 jezdců.

Česká republika je zastoupena třemi piloty v kategorii Rotax Max Juniors: Tomáš Salva (MS Kart Racing Team), Jan Filip (OK Kart) a Jakub Kadlčák (Gregor Racing). V kategorii Rotax Max Seniors bude na startu 5 českých pilotů: Jiří Forman, Petr Běžel, Miroslav Kovář a Petr Fulín (všichni MS Kart Racing Team) a David Rychtár (Gregor Racing). Ve třetí kategorii Rotax Max DD2 prozatím Češi své zastoupení nemají.

Nejvíce jezdců má Anglie (32), následují Holandsko (23), Francie (19) a Švédsko (18). Česká republika se s osmi jezdci řadí na 8. místo z celkem 28 zemí. Mezi podvozky jednoznačně vede Tonykart (45), s odstupem pak následují Intrepid (21), Kosmic (18) a Formula K (14). Celkem je pak zastoupeno 25 podvozků, český MS Kart se s 5 podvozky vešel na konec první desítky.

Mezi favority se řadí v kategorii Rotax Max Juniors Kaan Onder (Turecko), Ryo Hirooka (Japonsko), Ralf Aron (Estonsko), z Čechů by mohl překvapit Tomáš Salva. V nabité kategorii Rotax Max Seniors na nejvyšší posty budou pravděpodobně útočit Angličané Edward Brand, Sean Babington, Charlie Eastwood, Shaun SlavinAsh hand, Andy King a Henry Easthope, dále pak Antonie Barthon (Francie), Aavo Talvar (Estonsko), Uyko Sasahara (Japonsko), Josh Hart (Nový Zéland) a doufejme, že také čeští piloti Jiří Forman a Petr Běžel

Zítra čekají jezdce ve všech kategoriích dopoledne poslední dva volné tréninky, odpoledne budou měřené tréninky, v sobotu rozjížďky, v neděli pak nejprve jezdci v kategoriích Juniors a Seniors, kteří po sobotních jízdách skončili na 29. - 63. místě pojedou tzv. Second Chance, poté bude následovat finálová část. Nejprve semifinálové jízdy dopoledne a poté finálové závody ve všech kategoriích v neděli odpoledne.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto