Matějovský a Forman představili své plány pro novou sezónu

Michal Matějovský a Jiří Forman spolu s jednatelem společnosti TESCOMA s.r.o. panem Petrem Chmelou
- 16. 4. 2012, Praha -

Na prahu nové motoristické sezóny 2012 se dnes sešli v Praze jezdci Jiří Forman a Michal Matějovský spolu s novináři na neformálním obědě, spojeným s představením cílů pro letošní motoristickou sezónu. Setkání s novináři slovem provázel známý reportér TV NOVA Miroslav Vaňura a chuť pro vstup do nové sezóny podpořilo také příjemné prostředí vinného sklepa jednoho z partnerů týmu, společnosti TESCOMA s.r.o. /www.tescoma.cz/ a kulinářské umění místního šéfkuchaře, pana Radka Šubrta.

Novináři se dozvěděli, že Michal Matějovský se v letošním roce bude soustředit na závody Mezinárodního mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích, kde v barvách týmu BRT pojede opět s vozem AUDI A4 DTM ve třídě nad 3500 ccm. Nově ale také v letošním roce vstoupí do seriálu závodů FIA ETCC (FIA European Touring Car Cup 2012), ve kterém se představí v barvách týmu SEAT Sport Slovakia a pojede na voze SEAT León TDi, připravovaným španělským týmem SUNRED Engineering. "V těchto dnech probíhají první letošní testy jak s vozem AUDI A4 DTM s týmem BRT, tak i s vozem SEAT s týmem SEAT Sport Slovakia. Pro letošní rok jsme se rozhodli startovat ve vybraných závodech MMČR a v seriálu FIA ETCC, kde začínáme už za 14 dnů na Slovakia Ringu. Pro převážně tuzemské závody či závody na novém slovenském okruhu Slovakia Ring, jsme se rozhodli s ohledem na zájem našich sponzorů a termínové kolize závodů jednotlivých seriálů. Počet závodů jsme také korigovali tak, aby vyhovoval mým povinnostem studenta vysoké školy, kde nyní dokončuji tříleté bakalářské studium." řekl na setkání s novináři Michal Matějovský, jehož cílem pro letošní rok je přední umístění v jednotlivých závodech.

Pozornost motokárového jezdce Jiřího Formana bude v letošním roce věnována výhradně závodům v zahraničí, kde bude v barvách týmu MS KART absolvovat dva seriály - Rotax Euro Challenge 2012 a mistrovství Anglie ROTAX SERIES 2012. Je to kolotoč dohromady dvanácti závodních víkendů, který byl zahájen únorovým závodem Winter Cup ve španělském Campillios. Před 14 dny se konal první ze závodů Rotax Euro Challenge v belgickém Genku, kde Forman bohužel z důvodu kolize ve finálovém závodě nedojel. "Obě soutěže, ve kterých budu v letošním roce startovat, patří k velmi dobře obsazeným a z prvních jízd, které se již v letošním roce uskutečnily je zřejmé, že první dvacítka jezdců je velmi vyrovnaná. Je velmi dobré, že časy dosahované např. při rozjížďkách v letošních úvodních závodech nás do této skupiny jezdců řadí. Nejhorší výsledky ze závodů se škrtají a my jsme si svůj díl smůly vybrali už v Genku. Přesto jsme optimisté a věříme si, že se v závěrečném hodnocení dostaneme na příčky někde mezi pátým až desátým místem v celkové konečné klasifikaci těch nejlepších evropských jezdců." řekl na setkání s novináři Jiří Forman, kterého čekají v této sérii ještě závody v německém Wackersdorfu (13.5.), švédském Kristlanstadu (29.6.) a francouzském Salbris (16.9.). Po čtyřech letech se Forman vrací na horkou britskou půdu, kde zúčastní celkem sedmi podniků mistrovsví Anglie Rotax Series 2012, přičemž první z těchto sedmi závodních víkendů se koná na okruhu Whilton Mill už za 14 dnů.

Na závěr příjemného posezení měli novináři a hosté možnost seznámit se s produkcí partnerské společnosti TESCOMA s.r.o. a shlédnout poutavé multimediální představení těch nejnovějších výrobků pod názvem "Symfonie chutí". Touto částí setkání osobně provedl přítomné jednatel společnosti TESCOMA a.s. pan Petr Chmela.

Přípitek na úspěchy v nadcházející sezóně O chutný oběd se postral šéfkuchař pan Radek Šubrt Neformální posezení u jednatele společnosti TESCOMA s.r.o. p. Petra Chmely Z představení výrobků společnosti TESCOMA s.r.o.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto