Matějovský v kvalifikaci FIA ETCC na Slovakiaringu na 2. místě

Španěl Fernando Monje gratuluje  Michalu Matějovskému k druhému místu v sobotní kvalifikaci
- 28. 4. 2012, Orechová Poton -

Michal Matějovský, jezdec týmu SEAT SPORT Slovakia, vstoupil úspěšně do seriálu závodů FIA ETCC. Na Slovakiaringu vybojoval v sobotní kvalifikaci na nedělní závody 2. místo, když skončil hned za svým kolegou, Španělem Fernando Monje, který startuje na shodném voze SEAT León TDi, rovněž připravovaným španělským týmem SUNRED.

"S výsledkem kvalifikace jsem spokojen, také vzhledem k tomu, že se jedná po delší době o můj první start na vrcholném mezinárodním podniku. Cesta k druhému místu v kvalifikaci však nebyla jednoduchá," komentoval po skončení kvalifikace první den FIA ETCC na Slovakiaring Michal Matějovský a pokračoval "Zhruba v devátém kole prvního sobotního volného tréninku došlo u mého seatu k poruše motoru, která se ukázala natolik závažnou, že jsme se rozhodli motor vyměnit. Z toho důvodu jsme vynechali druhý volný trénink a s novým motorem jsem nastoupil až do oficiálního měřeného tréninku cca 2 hodiny před kvalifikací." Nakonec hned v první části třicetiminutové kvalifikace se Matějovskému podařilo zajet druhý nejrychlejší čas, který nebyl až do konce kvalifikace překonán a Matějovský tak zítra bude startovat krátce před půl dvanáctou z první řady startovního roštu, spolu se Španělem Fernando Monje.

Michal Matějovský s vozem SEAT León TDi v sobotní kvalifikaci na závody FIA ETCC na Slovakiaringu Před kvalifikací se měnil motor Michal Matějovský a šéf týmu SEAT SPORT Slovakia Vlado Hybáček krátce po skončení sobotní kvalifikace Michal Matějovský během sobotní press konference

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto