Super One Series zahájila ve Whilton Mill a potýkala se s rozmary počasí

Pořadatelé i závodníci se při zahajovacím podniku Super One Series potýkali s přívaly deště
- 30. 4. 2012, Wilton Mill,Praha -

Ve Whilton Mill skončil o víkendu první podnik mistrovství Anglie v závodech motokár - Super One Series, který byl celý ovlivněn silně deštivým počasím. Už když v pátek a v sobotu probíhalo celkově 7 volných tréninků, ve kterých se Jiří Forman pohyboval kolem 10 místa, silně pršelo a tak se jezdci trať učili na tomto mokrém povrchu. Následná kvalifikace byla pak rozdělena do dvou skupin. Těsně před ní přestalo pršet a trať začala osychat. Forman, při startu v první skupině skončil na páté pozici a při startu v druhé skupině, kdy byla trať již oschlá dojel na 16. místě.

První ze dvou plánovaných rozjížděk se jela hned po sobotní kvlaifikaci. Vzhledem k tomu, že trať byla úplně vyschlá , jelo se na suchých pneu. Jiří Forman nastupoval do závodu, aniž by na této trati na suchu kdy jel. Závod, který se jede na 10 minut plus 1 kolo, byl tak pro něho velice složitý. Na konec z toho bylo opět 16. místo. Druhá rozjížďka se jela v neděli za silného deště a extrémně chladného počasí. Jirka v ní skončil na 8. místě.

Počasí se nadále zhoršovalo a tak po rozjižďkách bylo, kvůli extrémnímu dešti, finále ve Whilton Mill zrušeno a závody odvolány. Přesto díky dobrým výsledkům v rozjíždkách figuruje nyní Jiří Forman na 14. místě průběžné klasifikace. "Tyto závody byly pro mě obrovskou zkušeností a nebál bych se je nazvat nejtežším závodem, který jsem v životě jel. Škoda první rozjíždky, kde trať oschla a chvíli mi travlo, než jsem našel správnou stopu, abych na konec zjistil, že ani převod který jsme zvolili nebyl ten správný. Druhá rozjíždka, která se jela na vodě, byla pro mne určitě snažší v tom smyslu, že na vodu jsme měli všechno vyzkoušené a na této trati jsem, ve stejně špatném počasí , odjezdil 7 tréninků. Byly to hektické závody, ale i přes velmi špatné počasí pro nás přinesly spoustu nových zkušeností. Potvrdil jsem si také, že určitě máme na to dojíždět do 10. místa i v tak silné konkurenci a už se těším na další díl toho seriálu závodů, který se uskuteční koncem května na okruhu v Glan-y-Gors Park (North Wales)," konstatoval po závodech v Angli Jiří Forman.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto