Matějovský s týmem Buggyra na Nürburgringu

Michal Matějovský u tahače Buggyra Davida Vršeckého před jeho startem na závodech FIA ETRC na Nürburgringu
- 16. 7. 2012, Nürburgring, Německo -

Část uplynulého víkendu trávil český pilot Michal Matějovský spolu s týmem Buggyra na slavném německém okruhu Nürburgring. "Zhruba před deseti dny jsme společně testovali na mosteckém okruhu a nyní jsem mohl spolupracovat s týmem během "ostrých" závodů seriálu FIA European Truck Racing Champinonship na Nürburgringu. Měl jsem možnost nahlédnout do "týmové kuchyně" během celého závodního víkendu a byla to opravdu cenná zkušenost", hodnotil po návratu svoji víkendovou návštěvu u týmu Buggyra Michal Matějovský.

Před blížícím se domácím závodem tahačů v Mostě, ve kterém by se královéhradecký závodník měl objevit, tak finišuje Matějovský ve výběru závodního vozu a týmu. Vše nasvědčuje tomu, že by se právě Buggyra mohla stát Matějovského premiérovou stájí v závodech tahačů. "Rozhodnuto by mělo být v nejbližších dnech. V minulosti jsem krátce testoval Renault, nyní mám za sebou několik jízd s tahačem Buggyra. Měl jsem osobně možnost se přesvědčit, že tento tým pracuje na velmi profesionální úrovni a má vynikající zázemí. Závody v Německu mne nadchly. Řadu jezdců, jako jsou Antonio Albacete, Ludovic Faure, Jochen Hahn, Markus Oestereich nebo všichni čeští závodníci, znám samozřejmě z doby kdy závodil táta. Mezi jezdci je ale také spousta nových tváří. Ti všichni předváděli na Nürburgringu strhující souboje před tradičně vynikající diváckou kulisou. Jsem také rád, že jsem mohl být u toho, když se o minulém víkendu podařilo Davidovi Vršeckému stanout na stupních vítězů a jemu i celému týmu k tomuto úspěchu gratuluji," dodal ještě Michal Matějovský.

Závodní tahač Buggyra Davida Vršeckého Pohled do týmového zázemí Michal Matějovský se měl možnost seznámít s tratí za pomoci počítačového simulátoru závodů Vozy v Parc Fermé

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto