Matějovský se už těší na FIA ETRC v Mostě

Michal Matějovský spolu s Janem Kalivodou a Davidem Vršeckým během testování v Mostě
- 19. 7. 2012, Most -

Michal Matějovský se už těší do Mostu, kde pojede na začátku září s vozem Buggyra. Návštěvou týmu Buggyra na Nürburgringu a druhým testovacím dnem v kabině Buggyra totiž definitivně ukončil ve čtvrtek tento týden v Mostě své "námluvy" s týmem Buggyra a na konci testování poskytnul serveru www.buggyra.com krátký rozhovor:

Jaký dojem na vás udělal závod na Nürburgringu?

"Okruh znám ještě z doby, kdy v Německu závodil otec. Nürburgring je jen jeden. Jsem rád, že jsem měl možnost strávit tu závodní víkend právě s týmem Buggyra, a to krátce po testování v Mostě. Vše tak navazuje na náš záměr startovat s tímto vozem v blížícím se závodě Czech Truck Prix 2012. Bude to můj premiérový start v závodech tahačů a seznámení se s prací týmu k tomu rozhodně patří."

Kdybyste si měl vybrat největší zážitek z Nürburgringu 2012?

"Jednoznačně možnost nahlédnutí na koordinaci práce týmu, souhry Davida Vršeckého s týmovými inženýry, která vyústila v mimořádně povedenou neděli. Je to stejné jako v jiných špičkových týmech, ve kterých jsem v minulosti startoval. Jenom technika je trochu jiná. Na tu si ale budu muset zvykat."

Co vás na Buggyře nejvíce překvapilo?

"Ve srovnání s "plechovými" auty chování vozu. Budu se muset hodně učit. Jak ale ukazují výsledky testování, nejsem beznadějný případ, postupně se svými časy přibližuji ke zkušenějším jezdcům. V této chvíli jsou pro mě největším problémem mimořádně citlivé brzdy. Vzhledem k hmotnosti tahače musím zvládnout úplně nový styl jízdy i brždění, což souvisí s dokonalým odladěním brzdového systému."

Podle Davida je Most specifickým okruhem, po návratu z Ruska začne přizpůsobování Buggyry okruhu. Máte představu o vyladění svého vozu?

"Mám za sebou teprve dvě první testování...Určitou představu o fungování závodního speciálu mám, chybí ale dostatečné zkušenosti. Ve fázi dolaďování bude spoléhat na konzultace s Davidem a týmovými inženýry. Ale, jak už jsem řekl, velká pozornost bude věnována brzdám".

Už má pan otec doma africký oblek, ve kterém bude po vašem, doufejme úspěšném představení chodit po depu?

"Zatím ne. Připravují mu ho na míru. Doba dodání polovina srpna. Most určitě stihneme."

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto