Dvojí zlato ze Slovakia Ringu

Oba týmové vozy AUDI A4 DTM na okruhu Slovakia Ring
- 19. 08. 2012, Slovakia Ring -

Po dvou nedělních sprintech stanuli oba piloti Bohemia Racing Teamu pokaždé na podiu. Anton Kiaba prožil svůj velký víkend, když bral dvakrát zlato. Michal Matějovský zaznamenal jedno třetí a jedno druhé místo. Vražedné vedro, ale také bohatá návštěva diváků a hodnotná podívaná patřily k charakteristice úspěšného slovenského víkendu.

V odpoledním závodě se situace opakovala. Tentokrát šel do čela Matějovský a spolu s Kiabou předváděli nádherně synchronizovanou týmovou jízdu na hraně. Několikrát si vyměnili pozice a diváci nadšeně aplaudovali. Dobře tentokrát vyšly i povinné průjezdy boxy a oběma jezdcům se podařilo vrátit se na špici startovního pole. Tony Kiaba si tak přijel pro druhé zlato těsně následován stříbrným Michalem Matějovským.

Oproti původnímu harmonogramu se oba sprinty nakonec jely v neděli. Po startu sobotního závodu totiž došlo k ošklivě vyhlížející havárii ferrari se slovenským jezdcem Višňovským. Pořadatelé tedy jízdu předčasně ukončili a přesunuli na nedělní ráno namísto původně plánované kvalifikace. Tu páteční, která určovala pořadí na startovního roštu pro první sprint, vyhrál Michal Matějovský před Tony Kiabou. Po nedělním startu přeloženého závodu se Kiaba ujal vedení stínován Matějovským. Opět bylo nutné vykonat dle pravidel dva průjezdy boxovou komunikací a tak se pořadí postupně prohazovalo. Kiaba se v konci závodu ocitl opět na čele, jenomže Michala po posledním průjezdu přeci jen zblokovali o kolo pomalejší jezdci a nestihl už se dostat před Slováka Konopku se saleenem, který skončil druhý. Dodejme, že Michal si kromě bodů za třetí místo na stupni vítězů, ale také první v hodnocení českého šampionátu, připsal i nejrychlejší kolo závodu.

"Byl to opravdu nádherný víkend a úžasně jsem si ho užil. Spokojení diváci, spokojení partneři, co víc si přát. Dvě první místa doma pro mě mají veliký význam a tak za to musím poděkovat celému Bohemia Racing Teamu, který mi tenhle zážitek pomohl absolvovat," pochvaloval si v neděli večer Kiaba.

"Já jsem taky moc spokojený, protože v hodnocení českého mistrovství jsem bral maximum bodů. Je fakt, že odpoledne bylo to teplo už hodně nepříjemné a auto trochu vadlo. Ale to je asi normální. Kluci se na to ještě podívají. Ze Slovenska každopádně odjíždím spokojený," řekl Michal Matějovský.

"Byl to úspěšný víkend, ve kterém se zúročilo všechno, co jsme do něj vložili. Přípravu nepodceňujeme nikdy a všechny technické drobnosti dokážeme řešit za pochodu. Samozřejmě nás zase čeká důkladná repase techniky, ale tentokrát na ni bude alespoň dost času. Podzimní cena Masarykova okruhu se jede až ve druhé půlce září, tedy za měsíc," uzavřel slovenský víkend manažer BRT Petr Najman.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto