Mediální lavina

Zleva: Michal Matějovský, David Vršecký, Jan Kalivoda a Martin Pouva na tiskové konferenci v pražské restauraci Avion58
- 28. 8. 2012, Praha (Buggyra, ČTK) -

Již jen desítky hodin dělí nejrychlejší truckery starého kontinentu od zahájení v pořadí již osmého závodu mistrovství Evropy tahačů. Blížícímu se termínu odpovídá i narůstající zájem médií. Doslova mediální lavina zavalila včera zástupce týmu Buggyra IInternational Racing System. Po Snídani s Novou následovala tisková konference, která proběhla v pravé poledne v holešovické restauraci Avion 58. Vedle Davida Vršeckého a Michala Matějovského, tedy piloty, kteří budou hájit o víkendu barvy Buggyry, se tiskovky zúčastnili týmový manažer Jan Kalivoda a exmistr Evropy Stanislav Matějovský. "Zatím jsme se dohodli s managementem Michalova týmu na jednom závodě. Poté se budeme bavit o další možné spolupráci. Každopádně jméno Matějovský do Mostu patří," uvedl na tiskovce manažer Buggyry Jan Kalivoda.

Michal Matějovský bere mostecké závody především jako možnost nasbírat další zkušenosti."S otcem jsme před nějakou dobou přemýšleli, že bych někdy mohl do tahačů nastoupit. Tuhle sezonu jsem jel český mistrák s Audi, pak jsem si odskočil na mistrovství Evropy cestovních vozů, takže je to docela rozmanité. Ale vůbec mi to nevadí, aspoň můžeme přemýšlet o tom, jak bychom se mohli směrovat do dalších sezon,"uvedl na dnešním setkání s novináři v Praze Matějovský.

Jeho týmový kolega Vršecký se zkusí na mosteckém autodromu přiblížit třetímu místo v celkovém pořadí seriálu, na dalšího Čecha Adama Lacka momentálně ztrácí 26 bodů. Pořadí šampionátu suverénně vedou jezdci MAN Němec Jochen Hahn a Antonio Albacete ze Španělska. "Kdykoliv jsem v Mostě vyhrál, byl z toho na konci sezony titul. Letos to na celkové vítězství nevidím, ale to neznamená, že bych se na domácím okruhu nechtěl předvést v plné síle. Naopak…," uvedl dvojnásobný mistr Evropy Vršecký.

Michal s Davidem se po skončení tiskové konference přesunuli na nejvyhledávanější adresu českého éteru, do sídla Frekvence1, kde se od 17 hod posadili do Sportbaru. Michal Matějovský bude navíc ve středu 29. 8. 2012 ještě hotsem populárního televizního magazínu Mixxer na TV Óčko. "Média k našemu sportu patří. Přesněji řečeno, bez nich bychom mohli stěží existovat. Takže z naší strany maximální spokojenost," zhodnotil průběh dne Jan Kalivoda.

Z tiskové konference před závody v Mostě Z tiskové konference před závody v Mostě Z tiskové konference před závody v Mostě Z tiskové konference před závody v Mostě

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto