Vršeckého dvojité vítězství

Michal Matějovský v jednom ze soubojů s Frankie Vojtíškem
-2. 8. 2012, Most -

V truckracingu je možné takřka všechno. Například dvě vítězství v průběhu jediného závodu, jako se to podařilo dnes před domácím publikem Davidovi Vršeckému, když po restartu druhého nedělního závodu uhájil svoji vedoucí pozici. Matějovský skončil po dramatickém, několik kol trvajícím souboji s Frankie Vojtíškěm, na pěkném třináctém místě.

Cestu za obhajobou loňského triumfu začal David dobrý startem, po kterém se ocitl na třetím místě za Körberem a Lachezem. Ve třetím kole šel před francouzského jezdce, v dalším kole se obětí jeho strojově přesné jízdy stal Körber. "Říkal jsem si, že teď už snad nebude na trati nafta. Strašně moc jsem chtěl vyhrát,"popisoval David úvod závodu. Vzápětí však bylo všechno jinak. Quiret končí na okruhu s hořícím autem, červené vlajky znamenají přerušení jízdy. "V té chvíli jsem byl vzteky celý bez sebe. V sobotu nafta, v neděli nějaký hobík," líčil David své pocity. Naštěstí jury záhy rozhodla o tom, že závod bude restarován, přičemž se budou započítavat časy za tři odjetá kola včetně odstupů a tato se budou posléze sčítat s konečnými časy. "Spadl mi kámen ze srdce. Po startu jsem si hlídal druhé místo vedle Gerda, hned v polovině úvodního kola jsem ale šel před něj. V té chvíli jsem věřil, že musím vyhrát," říkal David po dojezdu. V průběhu dalších kol si vytvořil třísekudový náskok, který uhájil před Östreichem a Körberem. V cíli pak mohl popustit uzdu svému nadšení. "Neuvěřitelný příběh, nic takového nepamatuji. Jsem nadšený a děkuji všem za podporu. S průběhem celého víkendu jsem spokojený, třetí místo se opět přiblížilo."

Druhý jezdec Buggyry Michal Matějovský dojel třináctý. "Měl jsem opět dobrý start, a to i po restartu závodu. Přesto jsem musel hodně bojovat se zle dotírajícím Vojtíškem s vozem MAN, který se mne pokoušel po celou druhou polovinu závodu předjet. Nakonec se mi svoji příčku podařilo uhájit, i když gumy už začínaly odcházet…" řekl v cíli druhého nedělního závodu Michal Matějovský.

Z nedělních závodů v Mostě Z nedělních závodů v Mostě Z nedělních závodů v Mostě Z nedělních závodů v Mostě

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto