BRT se v Brně chystá na finálový podnik sprintové sezóny

Michal Matějovský v kokpitu speciálu AUDI A4 DTM
-20. 9. 2012, Brno -

Pod názvem Masaryk Racing Days - Podzimní cena se na okruhu u Brna koná tradiční závodní víkend, který je také letošní závěrečnou akcí sprintového mistrovství republiky v závodech automobilů na okruzích. Nechybí zde ani Bohemia Racing Team s pilotem Michalem Matějovským, který se chystá se strojem Audi A4 DTM završit svůj dvouletý projekt s nejvyspělejší závodní technologií.

Michal, který za sebou má úspěšný debut za volantem trucku před třemi týdny v Mostě, už se opět beze zbytku stihl přeorientovat na špičkový cestovní vůz, vyznačující se skvělými aerodynamickými vlastnostmi. Při čtvrtečních volných testech ještě s mechaniky a inženýry pracoval na detailním naladění podvozku pro členitou brněnskou trať a pro páteční kvalifikaci i oba víkendové sprinty se cítí dobře připraven.

"Celkem dost jsem tu toho odtestoval na jaře před začátkem sezóny. Kvůli termínovým kolizím jsem sice nemohl absolvovat všechny sprinty, ale tenhle závěrečný podnik si chci jednoznačně užít," řekl ve čtvrtek Michal. "Musím vyjádřit obrovské poděkování celému týmu za perfektní a profesionální spolupráci. Ty dvě sezóny mi určitě hodně daly a cítím velikou vděčnost i vůči Milanu Maděryčovi, který mi umožnil tuhle zkušenost získat. Je to opravdu vysoká závodnická škola," dodal ještě jezdec.

Páteční půlhodinová kvalifikace na sprintové závody kubatury nad dva litry začíná dvacet minut po poledni. První sobotní závod je pak na řadě v 11 hodin a 10 minut, nedělní druhá jízda pak přijde na řadu pět minut po půl čtvrté odpoledne.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto