Forman se blýsknul vítězstvím ve Vysokém Mýtě

Jiří Forman zvítězil v posledním podniku letošního Mistrovství ČR v závodech motokár ve Vysokém Mýtě
-30. 9. 2012, Vysoké Mýto -

Po sérii letošních závodů v anglickém šampionátu a nedávném velmi úspěšném závodě ROTAX EUROCHALLLENGE ve francouzském Salbris (4. místo v závodě a 8. místo v celkovém pořadí), si Jirka Forman odskočil na domácí půdu, aby zvítězil v posledním podniku seriálu závodů Mistrovství ČR v závodech motokár, které se konalo o uplynulém víkendu na okruhu ve Vysokém Mýtě.

"Závody zde bereme jako testování a trénink" řekl Forman a dodal "V letošním roce mne čekají ještě závěrečné závody ROTAX OPEN, které budou o posledním říjnovém víkendu ve španělské Zuere. Je to pro mne letos jediná možnost jak se kvalifikovat na ROTAX MAX GRAND FINALS, které se uskuteční na přelomu listopadu a prosince letošního roku v portugalském Protimao nedaleko Algarve."

O tom, že ambice Jiřího Formana na dobrý výsledek ve Španělsku jsou oprávněné, přesvědčil všechny přítomné ve Vysokém Mýtě. Byl vždy na špici a ve dvou nedělních bodovaných jízdách vybojoval jedno první a jedno druhé místo, což mu zajistilo celkové vítězství v posledním podniku letošního českého mistrovství. "Nebylo to ale vůbec jednoduché. Zdatnými soupeři byli Fulín, Běžel, Paprskář a řada dalších. Ale největším soupeřem pro mne tentokrát byla chřipka a nachlazení, které mne přepadlo až tady ze soboty ze soboty na neděli. Z vítězství mám samozřejmě velkou radost. Kára fungovala stejně dobře jako tým Gregor Racing, kterému bych rád za vše poděkoval a doufám, že podobně bude vše fungovat i za měsíc ve Španělsku" řekl ve Vysokém Mýtě unavený, ale s výborným výsledkem spokojený, Jiří Forman.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto