Michal Matějovský na prahu nové sezóny

Michal Matějovský se v roce 2013 zúčastní seriálu FIA ETCC s vozem BMW 320 SI
-25. 01. 2013, Hradec Králové -

Automobilový závodník Michal Matějovský se, na základě zkušeností získaných v minulé sezoně, spolu se svým managmentem rozhodl jít cestou účasti v celém seriálu FIA European Touring Car Cup 2013 a navázat tak na úspěch z loňského roku, kdy jako první Čech vyhrál slovenský podnik FIA ETCC na Slovakiaringu.

Celý projekt FIA European Touring Car Cup má ambice pokračovat v tradici závodů někdejších závodů Mistrovství Evropy cestovních vozů, které se jezdily až do roku 1986 mimo jiné také v Brně a byly velmi populární. Matějovský pojede spolu s Petrem Fulínem v týmu Josefa Křenka s vozem BMW 320 SI. Cíle pro letošní sezónu jsou jednoznačné - pódiové umístění v celkovém pořadí seriálu a vítězství pro Českou republiku v hodnocení zúčastněných zemí.

V současné době vrcholí zimní příprava jezdce a první testy s novým vozem jsou připraveny na konec února na okruhu v italské Monze, kde se uskuteční rovněž první závod letošního seriálu FIA ETCC a to ve dnech 23. - 24. 3. 2013. Další závody pak budou následovat na slovenském okruhu Slovakiaring (27.-28.4.), rakouském Salzburgringu (18.-19.5.), v polovině července to pak bude jeden z dalších italských okruhů (13.-14.7., TBA) a seriál bude zakončen a domácím Brněnském okruhu ve dnech 5.-6.10.2013.

"Doposud jsem v seriálu závodů FIA ETCC spíše hostoval, ať už to byla Alfa Romeo, se kterou jsem v tomto seriálu jel jeden zkušební závod v roce 2007 a nebo SEAT León 2,0 TDi, se kterým jsem slavil úspěchy v loňském druhém podniku FIA ETCC na Slovensku. Pro letošní sezónu, kdy se zúčastním všech závodů seriálu, se specialem BMW 320 SI, který má na rozdíl od těchto předešlých vozů zadní náhon Jsem ale přesvědčen, že se s touto změnou sžiju velmi rychle," konstatoval před začátkem letošní sezóny Michal Matějovský.

Královéhradecký jezdec bude dále také pokračovat, kromě závodů v rámci seriálu FIA ETCC 2013, v úspěšné spolupráci s roudnickým týmem Buggyra. Ta byla zahájena dvěma vydařenými starty Matějovského (Most, ČR a Jarama, Španělsko) v minulém roce. V letošním roce bude v týmu Buggyra zastávat roli testovacího jezdce a o tom, zda absolvuje některý ze závodů seriálu FIA European Truck Racing Championship 2013 se rozhodne až v průběhu roku.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto