Série Rotax Eurochallenge 2013 zahájena

- 28. 03. 2013, Genk -

Jeden z nejprestižnějších a také nejpočetněji obsazených evropských motokárových podniků slaví 10. výročí!! A je to oslava, jak má být: přihlášeno je přes 200 účastníků ve třech kategoriích (Juniors, Seniors, DD2), zastoupeno je pak 34 států a 6 kontinentů. Českou republiku reprezentují dva piloti v kategorii Juniors a čtyři v kategorii Seniors.

Ve startovní listině nechybějí jména, která jsme vídali v popředí minulý rok, například Angličané Babington, Brand, Singleton a Webb, Francouz Barthon, Australan Lehane, Belgičané Detige a De Ruwe, Japonec Hirooka a také Češi Forman a Běžel. Je potěšitelné, že letošní ročník Rotax Eurochallenge 2013 zaznamenal také několik návratů jezdců z minulých ročníků, namátkou Angličan Varley či Rakušan Lukovic. Z České republiky na startu uvidíme v kategorii Rotax Max Juniors Tomáše Salvu (MS Kart Racing team) a Jakuba Kadlčáka (Gregor Racing), v nejpočetněji obsazené (83 přihlášených) kategorii Rotax Max Seniors pak Jiřího Formana (Formula K England), Petra Běžela (MS Kart Racing team), Petra Fulína (Uniq Racing) a Davida Rychtára (Gregor Racing).

Včerejší i dnešní testovací jízdy ukázaly, že ve všech kategoriích je mnoho výborných a hlavně vyrovnaných pilotů, máme se tedy na co těšit! Zítřek má vrchol v měřených trénincích, v sobotu jsou na programu kvalifikační jízdy a v neděli piloty, kteří dokáží postoupit, čekají semifinálová a finálová jízda. Vloni nejvýše postavený český jezdec (celkově 8. místo) Jiří Forman naznačuje své ambice velmi opatrně: “Jsem překvapen, jak početná je startovní listina v kategorii Rotax Max Seniosr a hlavně jaká konkurence se zde sešla. Ani počasí není zcela ideální, teploty se pohybují pod 5 stupňů Celsia a najít optimální nastavení motokáry je dost náročné. Rád bych ale navázal na své výsledky z konce loňské sezóny i z letošního Rotax Winter Cupu a chtěl bych se pohybovat kolem první desítky.”

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto