Na zóně Střední Evropy potvrdil Jiří Forman své vedoucí postavení

Pohled na Kecskemet Kart Track
- - 5. 5. 2013, Spa-Francorchamps, Belgie -

Druhý závod Středoevropské zóny (CEE) kategorie Rotax přinesla další úspěch českému pilotovi Jiřímu Formanovi. Přes obtíže způsobené jednak neznalostí podmínek a jednak faktem, že Jiří jel poprvé s podvozkem Tony Kart, dokázal náš pilot zabojovat a obsadil nejprve třetí a poté druhé místo. Nadále tak s náskokem vede průběžné pořadí seriálu CEE.

V měřeném tréninku Jiří Forman doplatil na neznalost místních podmínek, když celé dva dny testoval na pneumatikách, které nebyly totožné s těmi pro závod. Závodní pneumatiky byly o něco měkčí a díky tomu šasi nebylo optimálně nastaveno. V závodě ale Jiří Forman zabojoval, z osmého místa na startu se propracoval na pěknou třetí pozici v cíli. Druhá jízda byla také solidní a po bojovném výkonu Jiří dokázal dojet dokonce jako druhý.

"Těšil jsem se, že během dvou testovacích dní poznám odlišnosti nového podvozku Tony Kart. Okruh v Kecskemétu ale nic takového neumožnil, protože zde nejsou žádné typické zatáčky a prakticky nikde se nebrzdí. Navíc jsme testovali s pneumatikami sice oficiálně zakoupenými, nicméně z jiné - tvrdčí - série. Podle toho to pak dopadlo v měřáku. V závodě už to bylo dobré, jezdil jsem časy mezi třemi nejrychlejšími. Jsem rád, že se mi i na zdejší atypické trati dařilo a povedlo se neztratit náskok v čele seriálu.", zhodnotil víkend jezdec Jiří Forman.

Jiří Forman na trati závodů v Kecskemétu Jiří Forman na trati závodů v Kecskemétu Pohled na Kecskemet Kart Track Kalendář závodů CEE Rotax Max Challenge 2013

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto