Matějovský navštívil závody Superstars Series v Brně

Stanislav Matějovský během své návštěvy závodů Superstars Series v Brně
- 18. 5. 2013, Brno -

Během uplynulého víkendu se jel - poprvé ve své historii - na brněnském Automotodromu populární seriál závodů cestovních vozů Superstars Series. V tomto šampionátu nesmí mít žádné auto na startu míň jak šest válců s objemem pod 3,8 litrů. "Na dráze závodí spíš auta na úrovni "gétéček", která lidé znají z Masarykova okruhu už z předchozích let. Kromě formulí je to téměř to nejrychlejší, co lze na okruzích potkat," informoval sportovní ředitel Automotodromu Brno Miroslav Bartoš. A pravidla to jen potvrzují. "Vlastně jediným důvodem, proč do tohoto šampionátu nemohou vstoupit legendární "gétéčka" je počet sedadel. V civilní verzi totiž musí mít vozy vhodné pro Superstars Series alespoň čtyři místa pro cestující. A jestli se na tato místa nastupuje dvěma nebo čtyřmi dveřmi, roli nehraje." doplnil dále ředitel Bartoš.

Při cestě na závody FIA ETCC do Rakouska nakrátko na brněnský okruh zavítal také jako host Stanislav Matějovský. Se zájmem si prohlédnul vozy této série a měl možnost sledovat i sobotní tréninkové jízdy. "Samozřejmě pro nás je momentálně nejdůležitější letošní sezóna FIA ETCC. Je už ale také zapotřebí zamýšlet se co bude příští rok a tato série, která je na vysoké úrovni, by mohla být jednou z cest kudy se ubírat dál." řekl po návštěvě závodů Superastars Series v Brně Stanislav Matějovský.

Z návštěvy závodů Superstars Series v Brně Z návštěvy závodů Superstars Series v Brně Z návštěvy závodů Superstars Series v Brně Z návštěvy závodů Superstars Series v Brně

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto