Matějovský s Fulínem vezou domů také pohár za 1. místo v hodnocení národů

Matějovský s Fulínem vezou domů také  pohár za 1. místo v hodnocení národů
- 14. 07. 2013, Pergusa, Itálie -

Vítězství v kvalifikaci, zlato z prvního a stříbro z druhého závodu, taková je celková bilance Petra Fulína v závodním víkendu Evropského poháru cestovních vozů na Autodromi di Pergusa. Fulín tak celkem získal 21 bodů a v celkovém hodnocení víkendu zvítězil před Slovákem Maťo Homolou a srbským závodníkem Dušanem Borkovičem.Druhý jezdec pražského týmu Křenek Motorsport Michal Matějovský obsadil v celkovém hodnocení šestou pozici, kterou vybojoval díky 5. a 8. místu. Jako bonus si pak Fulín s Matějovským odváží ze Sicílie i další trofej za vítězství v hodnocení poháru národů, kde se v celkové klasifikaci vrátili na první místo před Rusko a Slovensko.

Jezdci týmu Křenek Motorsport patřili od počátku víkendu k nejrychlejším z celého pole, což ve druhém závodě potvrdil Petr Fulín i nejrychlejším závodním časem 1:52.680. Šampionát FIA ETCC má před sebou již jen jeden zavodní víkend, jehož dějištěm bude o prvním říjnovém víkendu Automotodrom Brno (5-6. října). Před tímto závěrečným podnikem má Petr Fulín (66b) na čele tabulky průběžného hodnocení náskok osmi bodů před Maťo Homolou (58b). Michal Matějovský je s dosavadním ziskem 28 bodů na místě pátém.

Petr Fulín: "Musím poděkovat týmu za to, že mi připravil auto, které bylo radost řídit. Víkend v Perguse jsem si užil a myslím, že jsme těmito výsledky odčinili zklamání ze Salzburgringu. První závod byl perfektní, podařilo se mi dobře odstartovat a pak už to bylo jen o tom pohlídat si vedení až do cíle. Druhý závod byl výrazně těžší a myslím, že i divácky atraktivnější. Naneštěstí pro mne došlo krátce před cílem ke kontaktu s pomalejším vozem, díky čemuž jsem přišel o šanci zaútočit na první pozici a na místo toho jsem musel bránit své druhé místo."

Michal Matějovský: "Škoda toho prvního závodu, dobře jsem odstartoval a dostal se až na nárazník Igora Skuze, ten však před šikanou výrazně zpomalil a já tak musel šlápnout na brzdu v momentě, kdy jsem byl zadním kolem ještě na obrubníku. Auto šlo do hodin a já tak hodně ztratil. Druhý závod pro mne byl už mnohem lepší, opět se mi povedl start a já se díky vyrovnaným časům dostal opět až za Skuze, na kterého jsem již však ve zbývající části závodu nepodařilo nalézt recept na předjetí. Rád bych poděkoval všem lidem z našeho týmu za výbornou práci v průběhu celého víkendu."

Josef Křenek, šéf týmu: "Po páteční prohlídce této trati jsme se báli možných incidentů a říkali jsme si, že budeme rádi, když budeme po závodech v pořádku v cíli. Nyní, když je již po obou závodech, jsem rád, že mohu konstatovat, že se nám zde podařil velice dobrý výsledek, díky kterému můžeme odjíždět spokojeni. Díky již zmíněným obavám jsme absolvovali minimum kol v testech i v tréninku a přesto oba naši jezdci v průběhu obou dnů patřili k nejrychlejším v celém poli. Jsem rád, že se poslední podnik šampionátu bude konat u nás v Brně, a že se tak v závěrečných závodech budeme moci představit přímo před zraky našich fanoušků."

Michal Matějovský,FIA ETCC 2013, Autodromo di Pergusa, Sicílie Michal Matějovský,FIA ETCC 2013, Autodromo di Pergusa, Sicílie Michal Matějovský,FIA ETCC 2013, Autodromo di Pergusa, Sicílie Michal Matějovský,FIA ETCC 2013, Autodromo di Pergusa, Sicílie Michal Matějovský,FIA ETCC 2013, Autodromo di Pergusa, Sicílie Michal Matějovský,FIA ETCC 2013, Autodromo di Pergusa, Sicílie Michal Matějovský,FIA ETCC 2013, Autodromo di Pergusa, Sicílie Michal Matějovský,FIA ETCC 2013, Autodromo di Pergusa, Sicílie Michal Matějovský,FIA ETCC 2013, Autodromo di Pergusa, Sicílie Michal Matějovský,FIA ETCC 2013, Autodromo di Pergusa, Sicílie Michal Matějovský,FIA ETCC 2013, Autodromo di Pergusa, Sicílie Michal Matějovský,FIA ETCC 2013, Autodromo di Pergusa, Sicílie

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto