Poslední testy před závěrečným podnikem FIA ETCC v Brně

Jezdci týmu Křenek Motorsport Michal Matějovský a Petr Fulín během společného focení při posledním testování před závěrečným podnikem mistrovství Evropy cestovních vozů v Brně
- 19. 09. 2013, Brno -

Vyvrcholení závodů mistrovství Evropy cestovních vozů se už nezadržitelně blíží. Poslední možností k testování využil tento čtvrtek také tým Křenek Motorsport. Na brněnském okruhu testoval jak Petr Fulín, který bude za čtrnáct dnů v Brně bojovat o celkové prvenství v mistrovství Evropy a dále také Michal Matějovský, který pomýšlí na bronzovou příčku v konečném hodnocení jednotlivců. U obou jezdců by to byl významný úspěch. Mimo jiné i proto, že mají v této evropské soutěži národních týmů našlápnuto na zisk titulu v soutěži o Pohár národů, kde v současné době figuruje Česká republika na prvním místě.

Poslednímu testování v Brně přihlíželi i někteří novináři a také kamery TV stanice ČT 4 Sport, pro kterou Petr Fulín ve čtvrtek během testů konstatoval: "Cílem pro nadcházející brněnské finále je dobře reprezentovat a závodů si užít. A to ať už se získá titul nebo titul vicemistra. Myslím si, že by to byl pro mne osobně, pro tým i pro Českou republiku úspěch. Samozřejmě jsme pro to připraveni udělat maximum. Byli jsme tu s týmem minulý týden, jsme tu dnes, testujeme nastavení, trošku bojujeme s gripem tratě, ale věřím, že na finálový závod FIA ETCC budeme dobře připraveni."

A Michal Matějovský k tomu dodává: "Najeli jsme, myslím si, dostatečný počet kol a to jak minulý týden, tak tento čtvrtek. Auto funguje bezvadně, problémy s gripem jsou, ale uvidíme, jak tomu bude během závodů. Podmínky budou pro všechny stejné. Na nadcházející závěrečný podnik se už velmi těším a věřím, že se nám všem podaří udělat maximum jak pro dobré umístění mezi jednotlivci, tak i v soutěži o Pohár národů." TV reportáž si můžete prohlédnout zde.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto