Není snadných tréninků

ilustrační foto
- 10. 12. 2013, Olomouc -

Jako mimořádně přínosnou zhodnotili jezdci týmu Buggyra návštěvu sídla společnosti Nutrend v Olomouci, kam zavítali v pátek 6. 12. 2013. Z Olomouce si pak odvezli nový tréninkový i výživový plán.

První část setkání se nesla ve znamení diskuse na téma krční svaly. Poté, co si jezdec nasadí helmu, jeho hlava váží nějakých 6 kg. V některých zatáčkách se tak musí krk vyrovnat s tlakem přes dvacet kilogramů. Mimo jiné právě pro to je třeba posilovat i krční svaly. V další části se setkání jezdců přesunulo do prostor fitnes centra, kde došlo na praktické ukázky. V Nutrendu pro jezdce připravili speciální sérii cviků, během kterých mohou posilovat navíc zároveň nohy, břicho i další svaly.

"Na rukou jsme měli lehká závaží. Byla to dřina, ale byli jsme ubezpečeni, že se výsledky dostaví," konstatoval po setkání Michal Matějovský. Stejně, jako není lehkých závodů, neexistují podle Davida Vršeckého snadné tréninky. "Pokud nejsem úplně zničený, znamená to, že jsem něco udělal špatně. Anebo mám fantastickou formu," řekl David se smíchem. "Většinou ale bohužel platí první varianta, zatímco pocit tréninkové lehkosti se moc často nedostavuje…."

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto