Společnost ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT v roce 2013

ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT, a.s. Hradec Králové bude i v roce 2013 pokračovat v závodech na okruzích a to jak na domácích, tak také na okruzích evropských s oběma kmenovými jezdci Jiřím Formanem a Michalem Matějovským.


Jiří Forman v roce 2013

Jiří Forman dostal pro rok 2013 nabídku stát se oficiálním jezdcem Formula K England. Došlo tak k rozhodnutí pokračovat ještě minimálně tento rok v motokárách s důrazem na následující podniky:

  • Rotax Winter Cup
  • Rotax Euro Challenge 2013
  • Anglický šampionát v kategorii Rotax Seniors Max (pouze vybrané závody)
  • CIK FIA KF2 (přípravné závody v seriálu WSK a World Championships)

Samostatnou kapitolou je pak závodění v motokárách v rámci České republiky, kde vzhledem k nejasnostem kolem formy závodů Rotax v ČR se Jiří Forman rozhodne v průběhu sezóny dle situace.

Vedle motokár ale Jiří Forman bude pokračovat i v přípravě na přechod k okruhovým závodům. ČSMS pak v průběhu prvního čtvrtletí tohoto roku představí program přípravné fáze pro rok 2013.



Michal Matějovský v roce 2013

Automobilový závodník Michal Matějovský se, na základě zkušeností získaných v minulé sezóně, spolu se svým managementem rozhodl v roce 2013 jít cestou účasti v celém seriálu FIA European Touring Car Cup a navázat tak na úspěch z roku 2012, kdy jako první Čech vyhrál samostatný podnik seriálu závodů FIA ETCC (Slovakiaring, Slovensko). Celý projekt FIA European Touring Car Cup má ambice pokračovat v tradici závodů někdejších závodů Mistrovství Evropy cestovních vozů, které se jezdily až do roku 1986 (mimo jiné také v Brně) a byly velmi populární. Matějovský pojede spolu s Petrem Fulínem v týmu Josefa Křenka s vozem BMW 320 SI, přičemž cíle pro letošní sezónu jsou pro něho jednoznačné - pódiové umístění v celkovém pořadí seriálu a vítězství pro Českou republiku v hodnocení zúčastněných zemí.

Po skončení zimní přípravy čekají Matějovského první testy s novým vozem BMW 320 SI, které jsou připraveny na konec února na okruhu v italské Monze, kde se uskuteční rovněž první závod letošního seriálu FIA ETCC a to ve dnech 23. - 24. 3. 2013. Další závody pak budou následovat na slovenském okruhu Slovakiaring (27. - 28. 4.), rakouském Salzburgringu (18. - 19. 5.), v polovině července to pak bude jeden z dalších italských okruhů (13. - 14. 7., TBA) a seriál bude zakončen a domácím Brněnském okruhu ve dnech 5. - 6. 10. 2013.

Královéhradecký jezdec bude dále také pokračovat, kromě závodů v rámci seriálu FIA ETRC 2013, v úspěšné spolupráci s roudnickým týmem Buggyra. Ta byla zahájena dvěma loňskými vydařenými starty Matějovského (Most, ČR a Jarama, Španělsko) a v letošním roce bude v týmu Buggyra zastávat roli testovacího jezdce. O tom, zda absolvuje některý ze závodů seriálu FIA European Truck Racing Championship 2013, se rozhodne až v průběhu roku.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto