Tým Křenek Motorsport absolvoval první test letošní sezóny

Michal Matějovský s vozem BMW 320si během testování na belgickém okruhu ve Spa-Francorchamps
- 18. 3. 2014, Spa-Francorchamps -

V úterý 18. března se na belgickém okruhu ve Spa-Francorchamps uskutečnil první letošní test českého týmu Křenek Motorsport. Testu se účastnil Michal Matějovský, který byl již před časem oznámen jako jezdec týmu pro letošní ročník šampionátu FIA ETCC a stejně tak i jeho loňský týmový kolega Petr Fulín.

Oba jezdci po zdejší sedmikilometrové dráze poprvé provětrali své vozy BMW 320si specifikace S2000.

"Bylo to skvělé svezení. Doposud jsem zde nikdy nejel, měl jsem možnost vyzkoušet si tento okruh pouze na simulátoru a musím říci, že trať mne doslova uchvátila. Je to opravdu legenda," řekl na adresu okruhu Michal Matějovský, který dále dodal: "Šlo o první letošní svezení, a tak jsme nic nepřeháněli. Je moc dobře, že jsem si mohl dráhu vyzkoušet ještě před samotným závodním víkendem."

Tento test byl pojat jako jednodenní, nicméně jezdcům počasí dopřálo vyzkoušet si okruh nejprve za drobného mrholení na mokru a po poledni, kdy trať již z větší části oschla, přišly na řadu také suché pneumatiky.

"Bylo to příjemné svezení. Stejně jako Michal jsem ani já zde doposud nikdy nejel. V průběhu dne jsem zvládnul padesátku okruhů a musím říci, že jsem si to po dlouhé zimní přestávce pořádně užil. Podle toho co jsem viděl při přenosech Formule 1, jsem měl pocit, že dráha je poměrně široká, ale ve skutečnosti tomu tak vůbec není," řekl po testu šampión loňské sezóny Petr Fulín.

Šéf týmu, pan Josef Křenek zhodnotil belgický test těmito slovy: "Myslím, že tento funkční test lze hodnotit pozitivně. Trochu mne mrzí drobné technické problémy s převodovkou u Michalova vozu, díky kterým jsme nemohli využít potenciál celého dne. V průběhu zimní přestávky jsme provedli několik změn na podvozku vozu, které se dle slov jezdců zdají být prospěšné. Před samotnou sezónou nás čeká ještě minimálně jeden test, který mnohem více napoví, jak na tom doopravdy jsme."

Počty ujetých kol: Michal Matějovský - 19 na mokru / 21 na suchu, Petr Fulín - 14 na mokru / 37 na suchu

Příští závody

Media foto