Dějištěm druhého předsezónního testu byl rakouský Salzburgring

Michal Matějovský s vozem BMW 320si na rakouském okruhu Salzburgring během testů týmu Křenek Motorsport
- 4. 4. 2014, Salzburgring -

Ke druhému testu před nadcházející sezónou FIA ETCC zavítal tým Křenek Motorsport na rakouský Salzburgring. Trať poblíž malebného města Salzburg bude o víkendu 24. - 25. května dějištěm třetího závodního víkendu sezóny 2014 a nyní získaná data tak budou hodně důležitá. O tom svědčí fakt, že se na tomto testu objevily i další týmy z šampionátu ETCC, mezi kterými nescházel ani tým Engstler Motorsport a jeho jezdci Christian Fischer a Plamen Kralev, kteří budou rovněž startovat s vozy BMW 320si.

Tým Křenek Motorsport vyrazil na tento test pouze s Michalem Matějovským, který si v průběhu 41 kol připsal nejlepší čas 1:30. 890. Pro srovnání dodejme, že hodnota loňského kvalifikačního času Michala Matějovského byla 1:30.868. Michal Matějovský k testu řekl: "Jsem rád, že jsem měl možnost před zahájením nového ročníku FIA ETCC testovat také na okruhu Slazburgring, tedy okruhu, na kterém jsem závodil už vloni. Nyní jsme zde pracovali zejména na nastavení podvozku a s časy, které se postupně zlepšovaly, jsem byl spokojen. Auto fungovalo bez problémů a spolu s daty z letošních testování a se zkušenostmi z minulého ročníku FIA ETCC, mohu konstatovat, že jak tým tak i já jako jezdec, jsem na nadcházející sezónu dobře připraven a už se velmi těším na její zahájení, které bude zanedlouho ve Francii."

"Test na Salzburgringu proběhl za krásného počasí a bez sebemenších problémů. I přes relativně velký provoz na trati, jsme zvládli vyzkoušet a doladit modifikované tlumice Ohlins a s výsledkem jsme velmi spokojeni. Teď nás čeká příprava obou vozu na první závod ETCC na francouzské trati Paul Ricard. Na tomto okruhu jsme sice již startovali s formulí Renault ve Světové sérii. S vozy BMW to bude ale premiéra a o to více bude muset být příprava důkladnější," řekl po skončení testu šéf týmu, pan Josef Křenek.

Testování na okruhu Salzburgring Testování na okruhu Salzburgring Testování na okruhu Salzburgring Testování na okruhu Salzburgring

Příští závody

Media foto