Slovakia Ring klepe na dveře

Michal Matějovský s vozem BMW 320si v závodech FIA ETCC
- 7. 5. 2014, Hradec Králové -

Po napínavých závodech na francouzské trati Paul Ricard zamíří šampionát FIA ETCC již tento víkend na Slovensko na okruh poblíž Orechovej Potoni. Šampionát ETCC zavítá na Slovakia Ring již potřetí a piloti pražského týmu Křenek Motorsport u toho ani v jednom případě nescházeli. Pro Petra Fulína a Michala Matějovského představuje slovenský závodní víkend při absenci brněnských závodů domácí podnik, na který se přijede podívat mnoho fanoušků a partnerů. Cílem obou jezdců tak nemůže být nic jiného, než se dostat se svými vozy BMW 320si na pódiové pozice a potvrdit tak role favoritů třídy S2000.

Petr Fulín: "Slovakiaring vnímám jako nejdůležitější závodní víkend z celé sezóny. Absencí Brna v letošním kalendáři je Slovakiaring vlastně náš domácí podnik, na kterém nebudou chybět partneři a fanoušci našeho týmu. Víkendy na Slovakiaringu patří i co do návštěvnosti a atmosféry k nejlepším v sezóně, takže se na nadcházející víkend už moc těším. Čeká mě pořádně nabitý víkend, během kterého budu střídat zcela odlišné vozy. Seat, se kterým nastoupím do WTCC má kromě předního pohonu sekvenční převodovku a turbo. Při podřazování se navíc nepoužívá spojka a brzdí se tak levou nohou. Technika jízdy je tedy proti mému BMW z ETCC, zcela odlišná. Nicméně vše je dané a je třeba se s tím poprat. Naopak střídání aut stejně jako 42kg těžké závaží a zřejmě i mokré závody, beru jako osobní výzvu."

Michal Matějovský: "Na FIA ETCC na Slovensko vyrážím už potřetí a podruhé se zadokolkou s týmem Křenek Motorsport. Je to také letošní druhý mistrovský podnik, v tom prvním ve Francii jsem před třemi týdny sice bodoval a celkově jsem na pátém místě, bohužel těch bodů nebylo - díky technické závadě na řízení vozu ve druhém závodě na okruhu Paul Ricard - tolik, kolik bych si představoval. Proto je pro mne dobré bodované umístění na Slovakia Ringu velmi důležité. Je to trať, kterou poměrně dobře znám a je v jistém smyslu tratí domácí. Určitě přijede hodně našich fanoušků, a proto bych chtěl právě tady udělat co nejlepší výsledek. Vůz nedoznal na mokrém závodě ve Francii žádných poškození, je dobře vyladěn, takže se na blížící závodní víkend už velmi těším."

Josef Křenek: "Slovakia Ring je náš domácí závod a oproti prvnímu závodu ve Francii trať dobře známe. Okruh prošel sice změnou v podobě snížení druhého horizontu, na nastavení vozu to ale nebude mít žádný vliv. Celý tým se bude snažit o co nejlepší výkon a pevně věřím, že i přes handicap v přídavném závaží máme reálnou šanci na umístění obou jezdců na stupních vítězů."

Časový harmonogram závodního víkendu na Slovakia Ringu: Pátek 9. května, 10:20 - 1. test - 60 min, 14:45 - 2. test - 60 min, Sobota 10. května, 9:40 - volný trénink - 30 min, 15:15 - kvalifikace - 30 min, Neděle 11. května, 9:55 - 1. závod, 10:55 - 2. závod

Video u tohoto článku se ještě vrací k prvním závodům FIA ETCC 2014 ve francouzském Le Castellet a další info o nadcházejících závodech na Slovakia Ringu nejdete také na www.ceskeokruhy.cz.

Příští závody

Media foto