Matějovský s Fulínem na čele pátečních tréninkových jízd

Michal Matějovský s vozem BMW 320si na trati závodu FIA ETCC 2014 na okruhu Slovakia Ring
- 9. 5. 2014, Slovakia Ring -

Od dnešního rána až do nedělního večera, se jediný slovenský okruh - Slovakia Ring - stává středem světového a evropského závodního dění. Mistrovství světa cestovních vozů, šampionát FIA WTCC, zavítal na Slovakia Ring již po třetí v řadě a stejně jako tomu bylo i v předchozích letech, tak i letos světový šampionát doprovází jeho "menší" bratr Evropský pohár cestovních vozů. Pro Michalova týmového kolegu, Petra Fulína, bude mít tento víkend nezvyklou podobu boje na dvou frontách, když se objeví jak v závodech FIA ETCC, tak také v závodech mistrovství světa FIA WTCC. Program na Slovakia Ringu je nejen z časového hlediska pořádně našlápnut (jede se zde 5 různých sérií) a tak se v průběhu víkendu nejednou stane, že vozy ETCC a WTCC vyrazí na trať hned po sobě.

Páteční dění odstartoval první test FIA ETCC, do kterého z dua českých jezdců zasáhnul pouze Michal Matějovský. Ten v průběhu testu zajel nejrychlejší kolo za 2:18.023 (větší část testu byla odjeta na mokru), což znamenalo první místo ve třídě S2000. V odpoledním testu FIA ETCC byl ve třídě S2000 nejrychlejší maďarský závodník Tamás Kiss s Alfou Romeo 156 (2:15.703), kterého ve výsledkové listině následovali jezdci týmu Křenek Motorsport Petr Fulín (2:16.379/15 kol) a Michal Matějovský (2:17.828/17 kol).

Dění v šampionátech FIA WTCC a FIA ETCC bude pokračovat zítra ráno volnými tréninky - 9:00 FIA WTCC a 9:40 FIA ETCC. Kvalifikace do nedělních závodů FIA ETCC pak bude odstartována ve 15.15 hodin. Livetiming je na www.mstworld.com. Více také na www.ceskeokruhy.cz odkud jsou informace o průběhu FIA ETCC na Slovakia Ringu přebírány.

Michal Matějovský, FIA ETCC 2014 na okruhu Slovakia Ring během pátečních volných tréninků Michal Matějovský, FIA ETCC 2014 na okruhu Slovakia Ring během pátečních volných tréninků Michal Matějovský, FIA ETCC 2014 na okruhu Slovakia Ring během pátečních volných tréninků

Příští závody

Media foto