Další pódium pro Fulína a Matějovského

Petr Fulín s Michalem Matějovským vybojovali na Slovakia Ringu druhé a třetí místo
- 11. 5. 2014, Slovakia Ring -

Petr Fulín s Michalem Matějovským vybojovali na Slovakia Ringu druhé a třetí místo.Při absenci závodů na brněnském Masarykově Automotodromu považuje český tým Křenek Motorsport závody FIA ETCC na Slovakia Ringu za svůj domácí podnik. O víkendu, v jehož průběhu byl odjet třetí a čtvrtý závod letošní sezóny, přihlíželo na trati nedaleko Orechovej Potoni nejen 20.000 diváků, ale stejně tak i celá řada fanoušků a partnerů tohoto pražského týmu. Úvod nedělního dne obstaral 15-ti minutový mokrý warm-up, do jehož výsledkové listiny se Petr Fulín s Michalem Matějovským zapsali časy 2:28.993 a 2:30.725. Po té již přišly na řadu dvě závodní jízdy, ve kterých se jezdcům týmu Josefa Křenka podařilo vybojovat hned tři umístění v TOP 3 včetně jednoho vítězství.

O toto vítězství se svým jezdeckým uměním zasloužil Petr Fulín, který v prvním mokrém závodě dojel na druhém místě třídy S2000. V tom druhém však již neměl ve své třídě soupeře a do poslední chvíle se o celkové prvenství strachoval i domácí Maťo Homola, který však jel se silnějším turbem. "V prvním mokrém závodě jsem jel na jistotu a vzhledem k podmínkám to bylo maximum, co se dalo získat. Zato druhý závod jsem si užil. Překvapila mě rychlost aut s turbem, pustil jsem proto před sebe Homolu, abych jim nekazil závod. Mají přece jenom o 60 koní více. Nakonec jsme s Maťem bojovali o první místo až do konce a byl to výborný závod," hodnotil spokojeně své nedělní výkony Petr Fulín.

Podobně výborné výkony předvedl i Michal Matějovský, který se v první závodní jízdě umístil s minimální ztrátou na třetím místě za Petrem Fulínem a v tom druhém byl klasifikován na místě čtvrtém. "Oba závody byly skvělé, škoda jen toho druhého, tam mne před nájezdem do první zatáčky zavřely pohárové seaty a já musel hodně přibrzdit. Ztratil jsem hodně pozic, což se ve zbývajícím průběhu dotahovalo již jen těžko. Navíc v závěru druhého závodu zasáhl odlétnuvší kámen levé přední boční okno, sklo se vysypalo a dokonce mi poranilo ruku tak, že jsem po závodě musel vyhledat lékařské ošetření. I tak však mohu říci, že jsem spokojen a že ze Slovakia Ringu odjíždím s těmi nejlepšími pocity. Rád bych poděkoval všem partnerům a fanouškům za jejich neutuchající podporu a zároveň bych chtěl všechny pozvat k dalším dvěma závodům, které se uskuteční již za dva týdny v Rakousku na Salzburgringu," tak zněla slova Michala Matějovského, kterého na Slovakia Ring přijela podpořit mimo jiné také 1. Vicemiss Slovensko 2014 Lucia Semanková. Ta Michalovi fandila spolu s loňskou Miss Slovensko Karolínou Chomistekovou a navíc si zapózovala i u Michalova auta na startovním roštu nedělního závodu.

Josef Křenek: "Slovenský závodní víkend nelze hodnotit jinak než pozitivně. Technika fungovala na výbornou a oba piloti předvedli skvělou závodní jízdu. Michal Matějovský ukázal další progres, zvláště v prvním závodě, kdy byl až do posledního kola v boji o vítězství. Stejně tak i Petr Fulín, jehož jízda ve druhém závodě dnes neměla konkurenci. Díky těmto výkonům se nám opět podařilo probojovat na stupně vítězů a již podruhé vybojovat pohár pro nejlepší národ. Velký dík patří nejen jezdcům, ale stejně tak i každému členu našeho týmu. Všichni odvedli perfektní práci, bez které by tyto výsledky nebyly možné."

V celkovém hodnocení víkendu tak jezdcům týmu Josefa Křenka připadlo druhé a třetí místo a stejně tak i pohár za vítězství v hodnocení Poháru národů. Petr Fulín si k tomu navíc ze Slovenska odváží i autorství nejrychlejšího kola ve druhém závodě (2:15.527). V tabulce průběžného hodnocení má již Petr Fulín celkem 45 bodů, což je o 17 bodů více než má druhý Petr Rikli. Michal Matějovský se pak s 19-ti body poskočil na celkově 4. místo v klasifikaci jednotlivců.

Michal Matějovský s vozem BMW 320si na startu nedělního závodu Matějovský v boxech krátce před startem nedělního závodu Radost na stupních vítězů Na startovní rošt přišla Michala Matějovského podpořit také 1. Vicemiss Slovensko 2014 Lucia Semanková

Příští závody

Media foto