Matějovský druhý v sobotní kvalifikaci

BMW 320si Michala Matějovského a Petra Fulína - nejrychleších v sobotní kvalifikaci na Salzburgringu
- 24. 5. 2014, Salzburgring -

Sobotní program na Salzburgringu začal pro jezdce FIA ETCC 2014 dopoledním volným tréninkem, poslední prověrkou před odpolední kvalifikací. Jezdci týmu Křenek Motorsport se zapsali do výsledkové listiny s časy 1:30.562 (Petr Fulín) a 1:30.625 (Michal Matějovský) a tyto časy znamenaly pomyslné 2. a 3. místo za srbským závodníkem Milovanem Vesničem. Odpoledne to pak na Salzburgringu byla dech beroucí kvalifikace. Pořadí na čele se neustále měnilo a zajížděné časy se jezdcům dařily vylepšovat a to i navzdory faktu, že kvalifikační klání bylo dvakrát přerušeno červenou vlajkou.

Držitelem Pole Position pro nedělní první závod se nakonec stal jezdec týmu Křenek Motorsport Petr Fulín, který v těsném souboji zvítězil časem 1:29.514 nad svým týmovém kolegou Michalem Matějovským o pouhopouhých 0,02s! Trojici nejlepších doplnil jezdec týmu Engstler Motorsport Christian Fischer, který své nejrychlejší kolo zajel za 1:29.754.

Petr Fulín: "Byla to obtížná kvalifikace a to nejen kvůli velkému provozu na dráze, ale také díky různým výkonům aut jednotlivých kategorií. Rozdíl mezi mnou a Michalem je naprosto minimální a tak se ani nedá říci, v kterém místě na trati jsem tu kvalifikaci vyhrál. Zítra to bude velice těsné a doufám, že se nám bude dařit."

Michal Matějovský: "S průběhem kvalifikace jsem byl spokojen už od prvního stintu. Auto fungovalo výborně a tak je jen škoda, že se mi nepodařilo najít těch pár setinek. Velký díky patří klukům z týmu, odvedli vynikající práci. Těším se na zítřek, budou to určitě moc pěkné závody."

Josef Křenek: "Kvůli velkému provozu bylo jen obtížné zajet kolo bez předjíždění. Oba jezdci podali výborné výkony a potvrdili, že patří k nejlepším v poli. Podle aktuální předpovědi, by zítra nemělo pršet a tak se můžeme těšit na první letošní suché závody."

Nedělní program ETCC na Salzburgringu odstartuje v 9:00 patnáctiminutový warm-up, po kterém přijdou na řadu v 16:00 a v 17:10 dvě závodní jízdy.

Michal Matějovský, FIA ETCC 2014 na okruhu Salzburgring během sobotní kvalifikace Michal Matějovský, FIA ETCC 2014 na okruhu Salzburgring během sobotní kvalifikace Členové týmu Křenek Motorsport sledují průběh sobotní kvalifikace Michal Matějovský na okruhu Salzburgring po skončení sobotní kvalifikace

Příští závody

Media foto