Matějovský vyhrál na Salzburgringu první závod a celkově je druhý

Matějovský vyhrál na Salzburgringu první závod a celkově je druhý
- 25. 5. 2014, Salzburgring -

Rakouský Salzburgring dnes hostil 5. a 6. závod letošní sezóny šampionátu FIA ETCC. Těmito závody se Evropský pohár cestovních vozů přehoupnul do své druhé poloviny, do které díky dnešním výsledkům vstoupí jezdci týmu Křenek Motorsport z prvního a druhého místa. Oba piloti dnes se svými vozy BMW 320si předvedli velice vyrovnané a těsné výkony, které jim po každé jízdě zajišťovaly pomyslné stupně vítězů. Zatímco v prvním závodě zvítězil Michal Matějovský před Švýcarem Fischerem a Petrem Fulínem, tak ve druhé závodní jízdě byl Petr Fulín klasifikován na místě druhém a Michal Matějovský na místě třetím. Vítězem druhého závodu se stal Christian Fischer z týmu Engstler Motorsport. Tyto výsledky pak v konečném součtu znamenaly, že nejvíce bodů na Salzburgringu získal Christian Fischer, druhé místo obsadil Michal Matějovský a z bronzu se radoval Petr Fulín. Mimo to se mohli oba piloti týmu Josefa Křenka opětovně těšit také z bodů v hodnocení soutěže o pohár národů-The Nations´ Cup, kde zůstavají i pomto závodě na prvním místě.

Předposlední závodní víkend šampionátu FIA ETCC se uskuteční o víkendu 21. - 22. června a jeho dějištěm bude slavná trať ve Spa-Francorchamps. Na tu v pozici lídra tabulky průběžného pořadí přijede Petr Fulín, na jehož kontě je aktuálně 59 bodů. Druhé místo patří s 37 body Michalu Matějovskému a na třetím místě je s 26 body Švýcar Peter Rikli.

Michal Matějovský: "Skvělý den, první a třetí místo pro mne znamená mnoho. Díky bodům, které jsme zde dnes získali, se posouvám na druhé místo za Petra a to byl na počátku tohoto víkendu můj cíl. Díky všem, kteří mi k tomu pomohli."

Petr Fulín: "Rád bych řekl, že dnes bylo na víc, ale na takto rychlé trati a s padesáti kily závaží v autě to prostě na lepší výsledek nebylo a to ani přes skutečnost, že jsem ve druhém závodě zajel nejrychlejší kolo. V příštím závodě ve Spa se mi snad bude dařit mnohem lépe, je to naprosto odlišná trať a tam se s tímto handicapem budu umět lépe poprat."

Josef Křenek: "Máme za sebou další skvělý víkend. Oba jezdci byli po celou dobu v boji o vítězství a za to jim patří velký dík, stejně jako všem členům našeho týmu. Získali jsme spoustu bodů a tím si vytvořili dobrou výchozí pozici do zbývající části šampionátu."

Prohlédněte si video ze Salzburgringu.

Michal Matějovský, FIA ETCC 2014 na okruhu Salzburgring během nedělních závodů Michal Matějovský, FIA ETCC 2014 na okruhu Salzburgring během nedělních závodů Michal Matějovský, FIA ETCC 2014 na okruhu Salzburgring během nedělních závodů Michal Matějovský, FIA ETCC 2014 na okruhu Salzburgring během nedělních závodů

Příští závody

Media foto