Na jezdce týmu Křenek Motorsport čeká legendární SPA

Dopravní technika týmu Křenek Motorsport na okruhu ve Spa-Francorchamps
- 19. 6. 2014, Praha -

Dnes vyráží pražský tým Křenek Motorsport a jeho jezdci Petr Fulín a Michal Matějovský do Belgie na legendární trať Spa-Francorchamps. Okruh, jehož délka představuje úctyhodných 7.003 metrů, bude o nadcházejícím víkendu hostit letošní předposlední podnik Evropského poháru cestovních vozů FIA ETCC. Je to vůbec poprvé co se jezdci ETCC podívají na tuto trať, ležící v bezprostřední blízkosti Ardenn.

Fulín s Matějovským do Spa zavítali již na začátku letošní sezóny na předsezónní test a oba by tak rádi v závodech těžili z tehdy získaných zkušeností. V tabulce průběžného hodnocení patří českým jezdcům první a druhé místo v kategorii S2000 a toto své postavení by si rádi oba co nejvíce upevnili. Připomeňme, že za závody v italské Perguse kde se pojede na konci září, se bude rozdávat dvojnásobný počet bodů. To znamená, že každý belgický bod může mít při konečném italském zúčtování cenu zlata.

Petr Fulín: "Spa považuji za nejhezčí trať z celého kalendáře. Je to technický okruh v krásném prostředí a se skvělou historií. Bude to tu sice má závodní premiéra, nicméně věřím, že technický profil se zajímavým převýšením mi bude sedět víc než rovinatý Salzburgring. Do Belgie tedy vyrážím pořádně natěšený, chci si to především užít."

Michal Matějovský: "Před odjezdem se cítím dobře, máme našlápnuto na pěkný výsledek v celkovém hodnocení a udělám vše proto, abychom pokračovali v dobrých výkonech z předchozích závodů a udrželi si nebo dokonce posílili vedoucí pozici v šampionátu v naší třídě. Ve Spa jsem na jaře trénoval a s tratí jsem se tehdy dobře seznámil. Nedávno jsem také v Hradci Králové měl možnost testovat na profesionálním Motorsport simulátoru, právě tuto belgickou trať a vše si tak ještě jednou před závody oživit. Ale testování, kvalifikace a závody "na živo" během blížícího se víkendu budou přece jen trochu o něčem jiném a právě na to se teď už velmi těším. Před odjezdem byla u vozu provedena jen běžná kontrola a seřízení. Vím, že auto je v pořádku a tak odjíždíme v naprostém klidu."

Program závodního víkendu: Pátek 20. června- 11.25 - 12.10 Testing 1, 15.30 - 16.15 Testing 2 Sobota 21. června- 09.45 - 10.15 Free Practice, 14.15 - 14.45 Qualifying Neděle 22. června- 09.25 - 09.40 Warm Up, 16.05 Race 1 (7 kol), 17.20 Race 2 (7 kol) Oba závody bude ze záznamu vysílat EUROSPORT 2 v úterý 24. 6. V 18:00.

Příští závody

Media foto