Michal Matějovský si ve Spa upevnil druhou pozici v šampionátu FIA ETCC

Michal Matějovský bodoval v obou závodech ve SPA, celkově skončil třetí a upevnil si tak své druhé místo v průběžné klasifikaci jezdců šampionátu
- 22. 6. 2014, Spa-Francorchamps, Belgie -

Belgické Spa hostilo o uplynulém víkendu předposlední závodní podnik šampionátu FIA ETCC 2014. Pro jezdce týmu Křenek Motorsport Petra Fulína a Michala Matějovského představovaly tyto závody další výzvu na cestě za evropskými body a obhajobou loňského titulu. Šampionát ETCC zavítal do SPA úplně poprvé a pro většinu jezdců tak tato trať představovala velkou neznámou.

Petr Fulín si ze Spa tak odváží 23 bodů, což představuje maximum, jaké se dá v jednom víkendu získat. Michal Matějovský projel cílem prvního závodu na místě čtvrtém a ve druhé závodní jízdě svou pozici ještě o jedno místo vylepšil. Za třetí a čtvrté místo si celkem připsal 11 bodů, což v konečném zúčtování celého víkendu znamenalo celkové třetí místo za Petrem Fulínem a Filipem Sládečkou.

Do tabulky průběžného hodnocení se dnešní výsledky promítly následovně: vede Petr Fulín s 82 body, druhé místo se 48 body drží Michal Matějovský a průběžný bronz patří Peterovi Riklimu se 38 body. V Perguse se budou všechny body násobit dvěma, což znamená, že je ve hře celkem ještě 46 bodů, přičemž náskok Petra Fulína na Petera Rikliho je 44 bodů.

Petr Fulín: "Tohle vůbec nebyl špatný víkend. Spa se mi velice líbí a musím říci, že jsem si oba závody pořádně užil, především první tři, čtyři kola v obou závodech. Jsem šťastný, že se mi letos poprvé podařilo dosáhnout na maximální počet bodů, což mne opětovně přiblížilo o kousek blíž k celkovému vítězství."

Michal Matějovský: "Dnes se mi podařilo splnit to, co jsem si před víkendem stanovil. Neudělal jsem žádnou chybu a v každém závodě dojel před mými konkurenty. Díky tomu jsem si upevnil svou druhou pozici v tabulce. Rád bych poděkoval celému týmu za podporu a stejně tak i všem našim fanouškům."

Josef Křenek: "Dnes jsme udělali velký krok za obhajobou loňského titulu. Ve Spa jsme viděli dva velice napínavé závody, které svou atraktivitou zcela jistě překonaly i závody WTCC. Oba jezdci dnes opětovně potvrdili, že patří do absolutní evropské špičky, za což jim děkuji. Děkuji také všem členům našeho týmu za přístup a skvěle odvedený výkon."

Michal Matějovský na okruhu ve Spa-Francorchamps, 4. podnik závodů FIA ETCC 2014 Michal Matějovský na okruhu ve Spa-Francorchamps, 4. podnik závodů FIA ETCC 2014 Michal Matějovský na okruhu ve Spa-Francorchamps, 4. podnik závodů FIA ETCC 2014 Michal Matějovský na okruhu ve Spa-Francorchamps, 4. podnik závodů FIA ETCC 2014

Příští závody

Media foto