Buggyra testovala v Milovicích

Miroslav Forman během testů v bývalém vojenském prostoru v Milovicích
- 27. 8. 2014, Milovice -

V bývalém vojenském prostoru v Milovicích proběhl čtyřdenní test týmu Tatra Buggyra Racing. Novinky na dakarském speciálu si roudničtí chtěli před odletem do Tunisu ještě odzkoušet v ostrém tempu. Do kamionu tak usedli všichni piloti týmu Martin Kolomý, Jaroslav Valtr, David Vršecký, ale i Adam Lacko. Možnost vyzkoušet si tento závodní kamion dostal i Miroslav Forman, který měl doposud zkušenosti hlavně s okruhovými speciály.

Mechanici týmu Tatra Buggyra Racing museli vše zkontrolovat a připravit na víkendovou Czech Truck Prix v Mostě, kde bude dakarský speciál vystavený. Poté již následuje odjezd do Tunisu, kde vyvrcholí přípravy českého týmu na Dakar 2015. Do Milovic vyrazili členové týmu již ve čtvrtek minulý týden, kdy nové komponenty na podvozku, brzdách a motoru GYRTECH zkoušel šestý muž průběžného pořadí evropských trucků a konstruktér v jedné osobě David Vršecký. "Největší změny jsme před tímto testem udělali na brzdách a podvozku. Je teď pro nás daleko jednodušší reagovat na změny v nastavení. Nejen mě, ale také Martinovi se vše zamlouvá. Budeme muset odzkoušet životnost nových systémů, ale na funkčnost a rychlost je to rozhodně dobrý krok," uvedl po čtyřdenním testu David Vršecký. A právě zmiňovanou životnost bude Tatra Buggyra Racing zkoušet na začátku září v Tunisu. Plný očekávání dorazil do Milovic také Martin Kolomý. "Škoda, že dnes začalo pršet, protože bychom zkusili ještě další změny v nastavení, ale na blátě je to zbytečné. I tak jsem ale s podvozkem spokojený. Test určitě splnil mé očekávání. Také změny, které kluci na voze udělali, jsou výrazně k lepšímu," hodnotil spokojeně své účinkování v Milovicích Martin Kolomý.

Testu v Milovicích se účastnili také Jaroslav Valtr a Adam Lacko, který se posadil za volant dakarského speciálu v úterý. Chystá se Adam změnit disciplínu? "Myslím si, že by to bylo určitě zajímavé, ale tady ten test byl jen zlomek toho, co kluci zřejmě zažívají během závodu na samotném Dakaru. Poprvé jsem seděl v kamionu v takovém to terénu. Tím že ale sprchlo, tak to hodně klouže a člověk musí stále auto korigovat. Užil jsem si to, teď už se ale těším do Mostu," poznamenal ke své jízdě Lacko. Testování ve vojenském prostoru v Milovicích navštívil také Miroslav Forman, který zde rovněž dostal možnost vyzkoušet si upraveného Fatboye v terénu. "Určitě to byla pro mne výborná zkušenost. Měl jsem možnost asi hodinu vůz testovat a auto na mne udělalo skutečně velký dojem, dobře se ovládá a rychle reaguje." řekl po skončení testovací jízdy Mirek Forman.

Miroslav Forman během testování týmu Buggyra v bývalém vojenském prostoru v Milovicích Miroslav Forman během testování týmu Buggyra v bývalém vojenském prostoru v Milovicích Miroslav Forman během testování týmu Buggyra v bývalém vojenském prostoru v Milovicích Miroslav Forman během testování týmu Buggyra v bývalém vojenském prostoru v Milovicích

Příští závody

Media foto