Rekordní počet kamiónů pro Rally OiLibya of Morocco

Tatra Václava Svobody během testovacích jízd
- 9. 9. 2014, Meziměstí -

Už pouhý necelý měsíc zbývá do startu druhé největší Cross-Country Rally po Dakaru… Tedy do stratu Rally OiLibya of Morocco, která se uskuteční na začátku října ve dnech 3. - 9. 10. 2014. A v tomto velkém závodě, do kterého se ve všech kategoriích přihlásilo zatím téměř 250 posádek, nebude chybět početná skupina kamiónů.

Poprvé bude o body v celkové klasifikaci Rally OiLibya of Morocco bojovat také český SVOBODA TATRA TEAM vedený Václavem Svobodou. Toho budou ve voze tatra doprovázet co-piloti Milan Drázda (CZ) a Zdenek Novák (CZ). "Vůz je prakticky připraven. O posledním srpnovém víkendu měli příznivci mostorsportu možnost vidět naši "dakarskou" tatru na diváckém svahu mosteckého autodromu během závodů mistrovství Evropy tahačů FIA ETRC 2014. V těchto dnech probíhá pouze poslední doladění u naší partnerské společnosti PARMA SERVIS v Českých Budějovicích (www.parma.cz) a vše se už připravuje na cestu do Maroka, kam vyrazíme koncem září s cílem dosáhnout co nejlepšího premiérového umístění." prozradil šéf týmu Václav Svoboda.

Vedle SVOBODA TATRA TEAMu se na startovním roštu v Maroku objeví také další český tým. Budou to 3 kamióny týmu BONVER DAKAR PROJECT, tvořené jezdci Tomášem Vrátným (CZ), Milanem Holanem (CZ) a Jaroslavem Miškolcem (CZ), dále Robertem Janem Szustkowskim (PL), Jaroslavem Kazberukem (PL) a Filipem Škrobánkem (CZ ) a nakonec Arturem Ardaviciusem (KZ), Alexejem Nikizhevem (KZ) a Danielem Kozlovským (CZ).

Z dalších účastníků zapsaných zatím na startovní listině je třeba zmínit portugalský tým OLEOBAN, vedený talentovanou Elisabete Jacinto, která věří ve vítězství. Jde totiž o vítězku kategorie kamiónů Rally OiLibya of Morocco za rok 2013. Letos bude doprovázena svými co-piloty Marcem Cochinho a José Marquesem a společně tak budou čelit svým soupeřům ze severu i z východu...

Holandsko bude reprezentováno kvalitními jezdci, z nichž je nejznámější Gérard De Rooij se svojí posádkou. Ti se na marockou rally vrací po dvou letech. De Rooij - vítěz z roku 2012 - také doufá, že se mu podaří dobře vzdorovat soupeřům a nakonec obhájí své předchozí vítězství i v roce letošním. Dalším nizozemským týmem je BASTION HOTELS DAKAR TEAM vedený Simonem van der Markem s posádkou Petera van Mleda a nesmíme zapomenout ani na silný a zkušený X-DAKAR TEAM s tříčlennou posádkou.

Po čtyřleté přestávce přijíždí na OiLibya Rally of Morocco také maďarský QUALISPORT TEAM, aby se letos zúčastnil této velké bitvy. Také jeho posádka Miklos Kovacs (HU), Peter Czeglédi (HU) a Laslo Acs (HU) se opět pokusí dosáhnout co nejlepšího umístění.

Poprvé bude také na marocké rally německý WALCHER RACING TEAM, který se zapojí do kategorie kamiónů se svým Mercedesem Unimog U 500. Francouzská modro-bílo-červená vlajka bude reprezentována týmem SODICARS RACING, který se na tuto rally vrací po třech letech, přičem Francouzi mají jasný cíl - dosáhnout jednoho ze tří stupňů vítězů po uzavření závěrečné klasifikace 9. října v Marakeshi.

Příští závody

Media foto