Pergusa rozhodne - vše v neděli 28. 9. živě na TV Eurosport!

Michal Matějovský během testovací simulační jízdy na okruhu v Perguse na motorsport-simulátoru fy AquaProRacing
- 24. 9. 2014, Hradec Králové -

Již tento víkend se pro tým Křenek Motorsport zakončí dlouhá cesta za obhajobou titulu loňského vítězství v šampionátu FIA ETCC i prvenství v soutěži o pohár národů (The Nations´Cup). To zda bude tato mise úspěšná či nikoliv, se ukáže již tuto neděli na sicilském Autodromo di Pergusa.

Šampiona loňské sezony Petra Fulína, dělí od obhajoby vítězství 12 bodů. Na jeho kontě je aktuálně 82 bodů, což je o 34 bodů více, než má jeho týmový kolega Michal Matějovský. Dalších 10 bodů pak ztrácí švýcarský závodník Peter Rikli. Za normální situace by byl šampionát již dávno rozhodnut, nicméně pro letošní rok se promotér seriálu rozhodnul rozdělit při závěrečném podniku dvojnásobný počet bodů, což znamená, že do konečného pořadí na celkových stupních vítězů může promluvit téměř kterýkoliv z jezdců.

Oproti všem předcházejícím závodním víkendům je časový harmonogram vměstnán do pouhých dvou dnů, přičemž to hlavní, tedy nedělní závody bude možné od 12:15 sledovat v přímém přenose na TV EUROSPORT (1. závod - 12.15 až 12.45 a 2. závod 14.00 až 14.30).

Michal Matějovský, který odjíždí na Sicílii v polovině tohoto týdne se cítí být dobře připraven: "V průběhu letní přestávky jsem se stihnul oženit a načít tak další kapitolu mého života. Před odjezdem do Pergusi, jsem absolvoval funkční test na mosteckém Autodromu. Při testu šlo především o to se svézt po dlouhé letní přestávce a především pak vyzkoušet nový motor. To, že se za Pergusu udělují dvojnásobné body, ztenčuje náš náskok, nicméně věřím, že jsme dobře připraveni a že to zvládneme."

Petr Fulín: "Pergusa je vždy tak trochu ošemetná záležitost. Čeká nás velká výzva, ale jsem připraven bojovat o vítězství a přitom bych si rád celý ten víkend užil."

Josef Křenek: "Do Pergusi jedeme s cílem obhájit titul vítěze ETCC, trať již známe a víme, co nás tam čeká. Na přípravu jsme měli dost času a neponechali nic náhodě. Nebude to sice jednoduché, ale máme výborné piloty a sehraný tým. Pokud nám bude přát i trochu štěstí je tento úkol zvládnutelný."

Časový harmonogram: sobota 27. září: 09:00 - 1. test - 45 min, 11:25 - 2. test - 45 min, 13:30 - trénink - 30 min, 17:00 - kvalifikace - 30 min, neděle 28. září: 8.15 warm up, 12.15 1. závod (přímý přenos TV Eurosport), 14.00 2. Závod (přímý přenos TV Eurosport). Livetiming z kvalifikace i z víkendových závodů můžete sledovat na www.mstworld.com. Více také na www.ceskeokruhy.cz, odkud jsou informace o průběhu FIA ETCC v Perguse přebírány.

Příští závody

Media foto