Jezdci týmu Křenek Motorsport vybojovali pro první italský závod start z první řady

Michal Matějovský během sobotní kvalifikace v italské Perguse
- 27. 9. 2014, Pergusa, Itálie -

Na sicilském Autodromo di Pergusa se od sobotního dne rozhoduje o konečném pořadí v šampionátu FIA ETCC pro rok 2014. Do tohoto závěrečného klání nastoupili také oba jezdci týmu Křenek Motorsport Michal Matějovský a Petr Fulín, kteří se svými vozy BMW 320si usilují o celkové prvenství a to nejen v hodnocení jezdců, ale stejně tak i v hodnocení týmů.

V sobotu byly v Perguse na programu dva testy, trénink a vše v podvečer završila třicetiminutová kvalifikace, která rozhodla o podobě startovního roštu pro zítřejší první závod. V té se jezdcům Josefa Křenka podařilo zajet časy 1:49.982 a 1:50.511, čímž pro české barvy vybojovali kompletní první řadu.

Tím rychlejším byl Petr Fulín, který si na své konto dnes připsal šest z potřebných dvanácti bodů, jenž jej dělí od obhajoby loňského primátu. Zítřejší počínání jezdců a celého týmu Křenek Motorsport můžete sledovat v přímém přenose od 12:15 na TV Eurosport.

Michal Matějovský: "Jsem velice spokojený. Po celý den jsem zrychloval a to až do posledního kola v měřáku. Na zítřek se velmi těším. Čekají nás dva super závody, do kterých máme tu nejlepší možnou výchozí pozici."

Petr Fulín: "Tým mi dnes opět připravil perfektní auto a já tak mohl být kolo od kola rychlejší. V kvalifikaci se mi dokonce podařilo držet krok s nejrychlejšími vozy kategorie TC2. Titul je mi tak opět o něco blíže a tak bych si zítřejší závody opravdu rád užil."

Josef Křenek: „Dnešní kvalifikace nebyla vůbec jednoduchá. O to více mne těší, že se naši jezdci umístili na prvních dvou místech. Do zítřejších závodů nastoupíme s pokorou a vědomím, že obhajoba titulu je reálná. V každém případě se budeme snažit neponechat nic náhodě a nasadíme všechny síly k dosažení maximálně možného výsledku.“

Livetiming z kvalifikace i z víkendových závodů můžete sledovat na www.mstworld.com. Více také na www.ceskeokruhy.cz, odkud jsou informace o průběhu FIA ETCC v Perguse přebírány.

Výsledky kvalifikace:

  1. Petr Fulín 1:49.982
  2. Michal Matějovský + 0.529
  3. Christian Fischer + 1.359
  4. Kaan Onder + 1.483
  5. Samuel Sládečka + 1.685

Michal Matějovský během sobotní kvalifikace v italské Perguse Michal Matějovský během sobotní kvalifikace v italské Perguse Michal Matějovský během sobotní kvalifikace v italské Perguse Michal Matějovský během sobotní kvalifikace v italské Perguse

Příští závody

Media foto