Svoboda Tatra Team je připraven na start OiLibya Rallye v Maroku

Svoboda Tatra Team na cestě do Maroka
- 2. 10. 2014, Erfoud, Maroko -

Po 4000 km dlouhé cestě přes Německo, Francii a Španělsko dorazil osmičlenný Svoboda Tatra Team ve čtvrtek 2.října do města Erfoud na jihovýchodě Maroka, místa konání tří úvodních etap marocké cross-country rally. V místě zahájení rally se na sobotní start připravuje dalších téměř třista posádek, které budou soutěžit v této pouštní rally ve čtyřech základních kategoriích – moto, čtyřkolky, off-road a truck.

“Jsem opravdu rád, že se týmu podařilo bezchybně zajistit obtížný transport závodní techniky po vlastní ose. Vše dopadlo dobře, od dnešního rána jsme v místě konání úvodních tří etap, v pondělí se přesouváme do cca 300 km vzdáleného města Zagora a následně pak do Marakeshe, kde šestidenní náročný závod ve čtvrtek 9. října skončí. Dnes jsme prohlédli závodní tatru “Dakar”, vše je v pořádku a připraveno. Organizace rally je, jak se zatím zdá, perfektní. Panuje tu úmorné pětatřicetistupňové vedro a i přesto je o nás dobře postaráno. Zítra čekají posádky technické a administrativní přejímky a už nyní se těšíme na sobotní start do první etapy.”, řekl ve čtvrtek večer po skončení prvního dne na marocké rally šéf týmu Václav Svoboda. Spolu s českým týmem Svoboda Tatra Team, kde vedle pilota Václava Svobody pojedou v kabině “Dakarky” ještě co-piloti Milan Drázda a Zdeněk Novák, bude v kategorii kamionů bojovat dalších patnáct posádek.

Informace o průběhu této druhé největší cross-country rally po Dakaru budeme od soboty pravidelně přinášet na těchto stránkách. Další info pak lze získat take na stánkách www.npo.fr. Z rally bude také denně pořizováno TV zpravodajství na francouzských satelitních kanálech AB Moteurs a Sport +. Již nyní si můžete prohlédnout promo video a seznámit se s mapkou rally a itinerářem jednotlivých etap.

Zastávka v horách nedaleko španělského města Granada Na marocké celnici Krátce po vstupu do Maroka ve městě Tanger Cestou do marockého města Erfoud Týmová technika na africkém území Vjezd do města Erfoud ve čtvrtek ráno Stanoviště týmu na poušti nedaleko města Erfoud První kontakt Dakarky se Saharou

Příští závody

Media foto