Den do startu rally OiLibya Rallye of Morocco

Tatra Svobodova týmu vjíždí do prostoru páteční technické přejímky
- 3. 10. 2014, Erfoud, Maroko -

V Erfoudu na jihovýchodě Maroka byl pátek 3. října posledním rušným dnem před startem OiLibya Rally of Morocco 2014. Některé posádky ještě na poslední chvíli dojížděly do místa zahájení marocké rally a jiné se ale už od časného rána proplétaly poměrně složitým kolečkem administrativních a technických přejímek.

„Oba naše vozy, které se budou rally účastnit, tedy závodní vůz Tatra „Dakar“ i doprovodný novinářský vůz, byly v rámci technické přejímky vybaveny speciálním navigačním a bezpečnostním systémem, který propojuje posádky s organizátory soutěže. Ti tak mají v případě potřeby možnost bleskově zasáhnout. Zařízení navíc umožnuje jistou komunikaci mezi jednotlivými posádkami, a to je zase vhodné pro bezpečné předjíždění v mnohdy nepřehledném terénu. Technika je tedy připravena a už se těšíme, až ráno vyrazíme do závodu.“, informoval po skončení technických přejímek pilot tatry Václav Svoboda.

Trať první etapy Erfoud-Damia bude dlouhá 276 km. Jezdce i doprovodnou techniku navíc čeká 27 km přejezdu na start a další 17 km dlouhý přejezd po skončení měřené části, který jezdce dovede zpět do Erfoudu.

Tým měl také den před závodem chvíli času na doplnění zásob z místních obchodů. V Erfoudu bylo v pátek po celý den opět slunečno, teplota se pohybovala kolem 33 °C. Navečer však překvapivě přišla od nedalekých hor krátká, ale o to intenzivnější dešťová přeháňka, která z písečného prachu udělala dokonale kluzké bláto. Vše už rychle vysychá a v sobotu ráno lze tedy očekávat všude kolem opět suchou prašnou poušť...

Technické přejímky vozů Tatra dostala už i povinné polepy Tým během administrativních přejímek Oba vrtulníky organizátorů jsou již připraveny pro zabezpečení akce i zpravodajství  z rally

Příští závody

Media foto