Svoboda Tatra Team si veze cenné zkušenosti

Společné foto členů Svoboda Tatra Teamu u hotelu Belere v Erfoudu, místě první části marocké OiLibya Rally 2014
- 11. 10. 2014, Broumov -

V sobotu 11. 10. 2014 se vrátil Svoboda Tatra Team z marocké OiLibya Rally of Morocco 2014. Po dlouhé zpáteční cestě zbývají nyní jen vzpomínky na krásnou zemi a ještě krásnější rally v písečných dunách na jihu Maroka. Český tým s posádkou závodního vozu ve složení Svoboda-Drázda-Novák, který do soutěže v Maroku vstoupil zhruba před týdnem a zajel velmi dobře první etapu v dunách u Erg Chebbi, musel nakonec v podobně vedené trati druhé etapy z bojů o dobré umístění odstoupit, díky proraženému bloku motoru. Po šestidenních bojích se z vítězství v soutěži, v kategorii kamionů, nakonec v Marrakeši radoval favorizovaný Holanďan Gerard de Rooy na Ivecu. Český Svoboda Tatra Team se nyní, po nezbytných technických úpravách vozu, bude připravovat na další závody.

"Jsem rád, že se nám podařilo dostat veškerou techniku v pořádku zpět do Čech. Událost, ke které došlo ve druhé etapě, se v dálkových soutěžích občas stává, auto musíte v dunách držet na maximálním výkonu, jinak se přes toto území nedostanete... Získali jsme nenahraditelné zkušenosti jak z organizace účasti týmu na takové soutěži, tak i z vlastního závodu. Potvrdili jsme si, že auto, které máme je konkurenceschopné i v těch nejnáročnějších podmínkách. Víme ale také co je slabším článkem techniky... Do budoucna se proto musíme soustředit na pohonnou jednotku. Motor tatra, se kterým jsme do Afriky jeli, už bohužel nevyhovuje současnému trendu a pro příště budeme právě v této oblasti hledat nové řešení tak, abychom mohli i nadále konkurovat těm ve světě nejlepším. Jsme také rádi, že jsme v Maroku mohli prezentovat naše partnery a to nejen reklamou na závodním voze, ale proběhla i jednání spojená s ukázkou některých výrobků, což může být v budoucnu přínosem pro navázání obchodní spolupráce," řekl po návratu z marocké rally šéf týmu Václav Svoboda.

VIDEO 1
VIDEO 2
VIDEO 3

Cestou tam i zpět musela tatra překonat řadu nebezpečných horských průsmyků Tým krátce před odplutím zpět do Evropy Při diskuzi o produktech společnosti VEBA v hotelu Belere v Erfoudu V hotelové lobby, Erfoud, hotel Belere

Příští závody

Media foto