Matějovský završil sérii letošních úspěchů

Michal Matějovský převzal v pražském TOP Hotelu bronzový volant v novinářské anketě Zlatý volant 2014
- 16. 12. 2014, Praha -

Královéhradecký automobilový závodník Michal Matějovský se již podruhé ve své kariéře dostal mezi tři nejlepší české okruhové jezdce, když v prestižní anketě motoristických novinářů Zlatý volant - slavnostně vyhlášené 16. 12. 2014 v pražském TOP Hotelu - obsadil třetí příčku v celkovém hodnocení letošní sezóny. Spolu s ním byli na stupních v kategorii "Závody automobilů na okruzích" také jeho týmoví kolegové Petr Fulín z týmu Křenek Motorsport, který v anketě Zlatý volant 2014 obhájil své loňské vítězství. Na druhém místě pak skončil Adam Lacko z týmu Buggyra International Racing System.

Michal Matějovský dostal od hlasujících novinářů celkem 72 bodů poté, co obsadil 2. místo v mistrovství Evropy cestovních vozů (FIA ETCC 2014). "S výsledky v letošním roce jsem spokojen a ocenění motoristických novinářů si velmi vážím. Po loňské sezóně, která byla mojí první v evropském šampionátu, je tohle již druhý ročník, ve kterém se nám jako týmu podařilo udělat skvělý výsledek. Obhájili jsme prvenství v poháru národů, Petr své vítězství z loňského roku a mně se podařilo probojovat z loňského 5. místa na místo druhé v závěrečné klasifikaci jednotlivců. Oproti loňskému roku jsem měl už více zkušeností z evropského šampionátu, jel jsem klidněji a to vše přineslo v konečném účtování více bodů. Nyní se už ale myslíme na nadcházející sezónu 2015. Příprava závodní techniky, vedená týmem Křenek Motorsport - jehož barvy budu hájit i v příštím roce, je skvělá a tak věřím, že se mi podaří na letošní dobré výsledky navázat. Závody to budou jistě zajímavé už i proto, že se po roční přestávce dostává evropský seriál opět do České republiky - v září se bude konat jeden z podniků FIA ETCC 2015 na brněnském automotodromu. Program seriálu závodů FIA ETCC 2015 bude čítat šest závodních víkendů a bude tak o jeden závodní víkend bohatší oproti letošnímu roku." řekl po skončení slavnostního ceremoniálu, spojeného s předáváním prestižních ocenění "Zlatý volant 2014", v TOP Hotelu Praha Michal Matějovský.

Slavnostním večerem provázela diváky moderátorská dvojice herečka Anna Polívková a Petr Dufek, ředitel agentury Sport-Press. Záznam večera, ve kterém účinkovaly mistryně světa ve sportovním aerobiku a zpěvačka Ewa Farna, odvysílá také Česká televize na programu ČT 4 Sport a to v sobotu 3. ledna 2015, večer po 20 hodině.

Michal Matějovský přebírá z rukou Dušana Vystrčila ocenění v novinářské anketě Zlatý volant 2014 Ze slavnostního večera Zlatý volant 2014 v TOP Hotelu Praha Ze slavnostního večera Zlatý volant 2014 v TOP Hotelu Praha Ze slavnostního večera Zlatý volant 2014 v TOP Hotelu Praha

Příští závody

Media foto