FATBOY dostal berana a je připravený ke startu! Kolomému popřál hodně štěstí velvyslanec

V pátek 2.1.2015 odpoledne navštívil zázemí týmu TATRA Buggyra Racing na pozvání agentury Czech Tourism velvyslanec České republiky v Argentině Petr Kopřiva
- 2.1.2015, Buenos Aires, Argentina -

Po včerejších administrativních a technických přejímkách už nic nebrání Martinu Kolomému k šesté účasti v nejnáročnější rallye světě - Rally Dakar 2015. Závodní speciál TATRA 815 BUGGYRA je do dnešního odpoledne "zamčen" v parc fermé, odkud bude vypuštěn na slavnostní zahájení v centru Buenos Aires na náměstí Casa Rosada.

"Jsou to v podstatě formality, ale zaberou takřka celý den. Veškeré přípravy na přejímky probíhají v Evropě. Zde se potom hlavně kontroluje, zda je vše řádně zaplaceno," popisuje s nadsázkou průběh přejímek Martin Kolomý. A.S.O. (pořádající organizace závodu rallye Dakar) je velmi profesionální organizace, což je vidět právě na procesu přejímek. K řádnému splnění všech podmínek musí každý účastník, ať už závodník, mechanik nebo novinář, absolvovat proces honby za nespočet razítky," přibližuje akreditační proces manažer týmu Jan Kalivoda. "Vím, že to zní legračně, ale v podstatě je to tak. Organizace je zjednodušena pro všechny, takže jdete od okénka k okénku jako ovce a plníte dané požadavky na registraci, zaplacení poplatků, clo, na různé navigační a kontrolní systémy, přičemž výsledkem je právě ten "beran" neboli razítko do knížky. A jakmile máte všechny, máte vyhráno. Jinak to asi ani nejde, když organizujete závod, kde se pohybuje na tisíc účastníků."

Dakarská vesnice, která slouží jako první zázemí všech účastníků s bohatým doprovodným programem pro návštěvníky, je letos umístěna v exhibičním centru Tecnopolis nedaleko středu hlavního města Buenos Aires. Show si nenechal ujít ani velvyslanec České republiky v Argentině Petr Kopřiva a v pátek odpoledne navštívil na pozvání agentury CzechTourism spolu s rodinou zázemí týmu TATRA Buggyra Racing. "V rámci spolupráce se státní příspěvkovou organizací CzechTourism propagujeme Českou republiku v zahraničí a jsem moc rád, že si pan velvyslanec našel čas a přišel nám popřát hodně štěstí. To je na Dakaru potřeba," sdělil Kalivoda.

Po absolvování přejímek přijde na řadu nezbytný briefing pro závodníky, který právě kvůli bohaté startovní listině proběhne v sobotu ve 13h místního času ve velké hale místního Auditoria. Pak bude následovat už jen slavnostní zahájení, na které se chystá opět dav nadšených domácích fanoušků. "Je to vždy velká společenská událost a to nejen pro fanoušky a hlavní aktéry všech kategorií, ale pro všechny účastníky, kteří mají možnost se v několikahodinovém programu prezentovat v nejlepším vysílacím čase. Kamiony jako jediné díky své velikosti bohužel nesmí na pódium," zalitoval Martin Kolomý. "Až jednou udělají pódium i pro kamiony, tak se má Robbie na co těšit," vyhrožoval hypoteticky americkému šoumenovi Robbiemu Gordonovi pilot Tatry.

"Dnes nás čeká společná večeře, abychom utužili týmového ducha. A od zítra už bude každý člen týmu plnit vlastní povinnosti a myslím, že do konce Dakaru se jen tak pohromadě nesejdeme. Takže načerpáme síly a zítra startujeme," uzavřel v páteční podvečer Kolomý přípravy na start 37. ročníku nejtěžší rallye světa, která naostro vypukne v neděli 4. ledna.

Více informací na www.buggyra.com ....

Příští závody

Media foto