Volný den na Dakaru - diskuze a setkávání

Občerstvení v týmovém zázemí
- 12.1.2015, Iquique, Chile -

Volný den na Dakaru je vždy vítaným odpočinkem pro jezdce a očekávaným prostorem k opravám pro mechaniky. A také dnem diskuzí o dalších etapách. V případě týmu Tatra Buggyra Racing team šlo ještě o místo setkání českých pilotů na letošním Dakaru - v zázemí teamu se sešli Martin Kolomý, Aleš Loprais, Tomáš Vrátný a Martin Macík.

V internetové diskuzi se čeští jezdci vyjadřovali o úskalích letošního Dakaru, popisovali své zážitky z jednotlivých etap a hodnotili své naděje na celkové umístění.

Martin Macík musel čelit několika nabídkám nových vztahů ze strany českých děvčat, Tomáš Vrátný pak vysvětloval své trable v poslední etapě. Aleš Loprais se pochopitelně nevyhnul otázkám, proč nejede s Tatrou, ale s technikou MAN. Martin Kolomý zase reagoval na četné otázky týkající se jeho nehody.

"I když jsme letos testovali velmi intenzivně, jestliže chceme konkurovat Kamazu, je nutné posílit přípravu v dunách. Tam se totiž rozhoduje a nesmíme na tomto povrchu ztrácet. Všude jinde jsme totiž schopni jet se všemi soupeři zcela vyrovnaně. Na rozdíl od loňska máme konkurenceschopnou a spolehlivou techniku a tak můžeme pomýšlet na mety nejvyšší.", netajil se se svými ambicemi Martin Kolomý.

Zítra čeká piloty velice těžká etapa z Iquique do Calamy. Jede se ve velkých nadmořských výškách na různých površích včetně písečných dun. Na obtížnost etapy poukázal i technický delegát Fabien Calvet: "Zítřejší etapu hodnotím jako možná nejobtížnější na letošním Dakaru, je komplexní se všemi úskalími a zcela určitě prověří jezdce i jejich techniku."

Odhodlání a víra v úspěch spolu s důvěrou v posádku a techniku Tatra, to jsou hlavní trumfy Tatra Buggyra Racing Teamu pro druhou polovinu Dakaru. A to není málo!

Další informace na www.buggyra.com , pro ČSMS Miroslav Forman, Iquique Chile

Příští závody

Media foto