Druhá etapa už zavedla Tuareg Rally do vysokých písečných dun

- 9. 3. 2015, Merzouga, Maroko -
Svobodova Tatra před startem 2. etapy

Druhá etapa Tuareg Rally zavedla jezdce do oblasti vysokých písečných dun nedaleko Erg Chebbi, tedy do oblasti, kterou Svobodův tým zná už z předchozí OiLibya Rally of Morocco. Pondělní start etapy byl u města Zagora a cíl zhruba po 260 km u města Merzouga. Složení trati druhé etapy bylo: 50 % tvrdé štěrkové podloží, 30 % rychlé písečné cesty a 20% vysoké duny. To vše dohromady maximálně prověřilo jednotlivé stroje i jezdce.

"Pondělní etapa nám dala skutečně zabrat. Nejtěžší část - vysoké duny - opět prověřili celou posádku… Lopaty a výjezdové plechy byly několikrát v akci. Jsme ale bez úhony v cíli a navíc stále držíme 2. místo v celkovém pořadí a to je hlavní!" konstatoval na závěr druhé etapy Tuareg Rally s úsměvem šéf týmu Václav Svoboda.

Dnes čeká tým třetí etapa na trati ve vysokých dunách v okolí Erg Chebi, Informace o průběhu rally a postavení českého Svoboda Tatra Teamu můžete sledovat na našich stránkách, na facebooku, ale i na youtube kanálu Tuareg Rallye, kde jsou uváděny každodenně sestřihy z jednotlivých etap a fota z Tuareg Rally najdete také na stránkách www.tuareg-rallye.com.

Příští závody